Ledelse i skolen

En god skole med de mest mulige vilkår for læring og trivsel hos både elever og medarbejdere kræver en god leder. Med hvad er god skoleledelse? Find inspiration til din skoleledelse, ny viden, tilbud om kompetenceudvikling og faglige netværk på siden her.

Effektfuld ledelse - skoler der virker

Er du også optaget af at skabe de bedste rammer for læring og trivsel på din skole - for både ansatte og elever?

Ledelsesopgaven i skolen er kompleks. Som leder eller kommende leder i skolen skal du skabe sammenhæng mellem politiske dagsordener, skolens strategi og medarbejdernes forventninger til dig. Du skal også du sætte retningen for skolen og arbejde målrettet med den pædagogiske udvikling. Der er brug for dygtige ledere til at skabe gode skoler.

Viceskoleleder fra Albertslund Lilleskole, Christina Manly Jacobsen, er tidligere deltager på forløbet Ledelse mellem ledelse og fortæller: "Jeg blev styrket i at være den i midten, og jeg begyndte at forstå nogle af de mekanismer, der foregår nede i en organisation, når der både er noget, som hedder ledelse og mellemledelse. I min rolle har jeg jo både skolens lærere ”under” mig og en skoleleder ”over” mig. Det er rigtig vigtigt at forstå, at det er der, man står, fordi der både er forventninger nedefra og oppefra."

Kompetenceudvikling målrettet ledere og kommende ledere i skolen

Har du behov for ny viden, kompetenceudvikling og et netværk at sparre med i din rolle som leder i skolen? VIA tilbyder efteruddannelse på diplomniveau, hvor du får nye redskaber og kompetencer, som du kan bruge i din dagligdag som leder i skolen.  

Diplom i skoleledelse er til dig, der ønsker at specialisere dig i moderne skoleledelse, og få nye redskaber målrettet de krav og udfordringer, du står med i din hverdag som leder i skolen. 

Er du lærer eller skolepædagog og har du et ønske om at blive leder? Så er uddannelsesforløbet Lærer til leder målrettet dig.  

Med uddannelse inden for ledelse i skolen får du udviklet din egen ledelse samt fokus på faglig ledelse af skolens kerneopgave og på de formelle juridiske rammer, der gælder for skolens virksomhed.

Kurser og forløb skræddersyet jer

Mangler I inspiration til at skabe kvalitet i læringsmiljøet og høj trivsel - blandt både ansatte og skolebørn - i praksis? Måske har I brug for et fælles kompetenceløft af en afdeling, et team eller en ledergruppe på skolen? Vi sidder klar til at hjælpe jer, og  vi tilrettelægger og designer kompetenceforløb, så de tager afsæt i jeres specifikke udfordringer. 

Kontakt os for en uforpligtende dialog om mulighederne. Du finder vores kontaktperson nederst på siden.

Uddannelse

Uddannelse

Skoleledelse (diplomforløb)

Er du leder i skolen? Tag diplomuddannelsen i skoleledelse, sæt dine erfaringer fra praksis i spil imens, du bliver opdateret med nyeste tendenser inden for skoleledelse!
Læs om uddannelsen

Uddannelse

Lærer til Leder (diplomforløb) 

Er du lærer eller skolepædagog, og drømmer du om at blive leder? Her er uddannelsen, der klæder dig på til de nye opgaver og udfordringer som leder!
Læs om uddannelsen

Mere inspiration

Pegende hånd

Artikel

Bruger vi faglig ledelse i skolen?

Læs argumenter for at vi med perspektiv på 'faglig ledelse' kan skærpe den pædagogiske ledelse i skolen, således at den kan øge sin indflydelse på opgaveløsningen.

Læs artiklen
Bog

Artikel

Skolens selvfølgelige team

Gennem 30 år er 'team' blevet selvfølgeliggjorte som skolens samarbejdsorganisering. Men er team fx didaktiske eller administrative enheder, er de kollegiale eller organisatoriske?

Læs artiklen
Artikel: De siger vi skal plf'e

Artikel

De siger, vi skal PLF'e

Hvorfor skal vi PLF'e? Bliv klogere på ledelse og professionelle læringsfællesskaber i artiklen.

Læs artiklen
Skoleledelse tæt på og langt fra

Artikel

Skoleledelse tæt på... langt fra

Kan skoleledelse få en større betydning for elevernes læring? Få svaret i artiklen her.

Læs artiklen
Når følelser farver kommunikation

Artikel

Når følelser farver kommunikationen, hvad gør så ledelse?

Et netværk af skoleledere har sat 'ledelse i følelsesladede situationer’ på dagsordenen.

Læs artiklen
Skoleledelse med data i praksis

Artikel

Skoleledelse med data - i praksis

Læs hvordan data gavner (din) skoleledelse.

Læs artiklen