Kokke i køkken kører a la carte service

Tag en lederuddannelse til restaurationsbranchen 

Lederuddannelse til restaurationsbranchen

Tilføj som favorit
Ønsker du at blive bedre til at forstå dine medarbejdere og håndtere konflikter? Og vil du fremme samarbejdet i dit team? Så tag en lederuddannelse målrettet restaurationsbranchen, hvor du gennem faglig og tidssvarende undervisning får nye kompetencer til dit virke som leder.

Dit udbytte

Alle trin giver dig nye faglige kompetencer, du kan tage i brug fra dag ét.

Trin 1
Trin 1 er sammensat af de to moduler Ledelse i praksis og Organisation og arbejdspsykologi fra akademiuddannelsen i ledelse. Her tager vi afsæt i de vilkår, der er for at være leder i restaurationsbranchen. Modulerne afslutter du med en eksamen, og dermed er trin 1 et afsluttet forløb. Efterfølgende kan du beslutte, hvorvidt du ønsker at tage trin 2 og 3.

På hvert modul på trin 1 er der seks dages undervisning, to webinarer (online undervisning), læsning, hjemmeopgaver og arbejde i studiegrupper. Den kombinerede undervisningsform sikrer, at du får arbejdet med din personlige ledelse under forløbet, og at det hele tiden relaterer sig til netop din praksis.

Modul: Ledelse i praksis
Med udgangspunkt i de krav der stilles til ledelse i restaurationsbranchen, får du gennem modulet 'Ledelse i praksis' både udvidet selvindsigt og en lang række anvendelige værktøjer.

Dit udbytte:
 • Øget bevidsthed om egne styrker
 • Redskaber til at finde den rette lederstil i situationen
 • Værktøjer til at gøre din ledelse resultatskabende og bæredygtig
 • Redskaber til målrettet kommunikation
 • Bedre grundlag for konflikthåndtering
 • Metoder til at skabe øget trivsel og motiverede medarbejdere

Modul: Organisation og arbejdspsykologi
Din virksomhed er en del af en branche, der er i konstant bevægelse. Under modulet 'Organisation og arbejdspsykologi' lærer du at håndtere forandring og udviklingsprocesser samtidig med, at du får redskaber til at opretholde et godt arbejdsmiljø.

Dit udbytte:

 • Metoder til at håndtere organisatoriske problemstillinger
 • Et stærkt afsæt til at skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø
 • Metoder til udvikling af high performance teams
 • Mulighed for at bruge styrkebaseret ledelse til at skabe topmotiverede medarbejdere
 • Et globalt udsyn i forhold til at analysere og håndtere lokale organisatoriske problemstillinger

Trin 2
Trin 2 består af modulet Det strategiske lederskab samt to valgmoduler efter eget ønske. Du kan vælge mellem en lang række af moduler fra akademiuddannelsen i Ledelse:

 • Forandringsledelse
 • Coaching og konflikthåndtering
 • Arbejdsmiljø
 • Lederens forretningsforståelse (økonomi)
 • Teamledelse
 • Interkulturel ledelse
 • Projektstyring

Du har også mulighed for at supplere trin 2 med et modul fra en anden relevant akademiuddannelse. 

Trin 3
Trin 3 består af et afgangsprojektmodul. Med afsæt i dit eget projekt med en aktuel problemstilling arbejder du med temaer, teorier og værktøjer fra trin 1 og 2. Modulet afsluttes med en skriftlig opgave og mundtlig eksamen.

Om underviserne på uddannelsen
Uddannelsens undervisere er nært knyttet til branchen. Det betyder at uddannelsen er praksisrettet, og du kan bruge din nye viden med det samme.

Den gennemgående underviser på forløbet er Peter Jespersen fra VIA. Peter har 20 års erfaring som ledelsesunderviser- og konsulent. Peter har desuden mange års erfaring fra serviceerhverv inden for detailbranchen og den finansielle sektor, og han har også gennem en årrække undervist i service management og ledelse inden for turismesektoren.

Du møder også Henning Svoldgaard, som har mange års erfaring som kok, tjener og indkøbschef inden for branchen. Henning er nu salgschef hos Stauning Whisky. Han arbejder med passionen som ledelsesgrundlag.

Du vil også møde Omar Maagaard Hossain, som har en uddannelse fra CBS (HA) og er chefbarista hos MeyersUSA. Omar er uddannet fra Handelshøjskolen i Aarhus, og han har fingeren på pulsen, når det gælder ledelse af innovative processer og konceptudvikling.

Læs hele beskrivelsen
 • Uddannelsens opbygning

  Uddannelsen er bygget op i tre trin. Du kan vælge at tilmelde dig et enkelt trin som efteruddannelse eller at sætte flere trin sammen som deltidsstudie over flere år. På den måde kan du nemt forene videreuddannelse med familieliv og karriere.

  Tager du alle tre trin har du en uddannelse på akademiniveau, når du er færdig.

  Trin 1: Består af to obligatoriske moduler med tilhørende eksamen.
  Trin 2: Består af tre til fire moduler med tilhørende eksamen.
  Trin 3: Består af et afgangsprojekt – hvorefter du har en fuld akademiuddannelse.

  Som afsæt for forløbet gennemfører du en forpligtende forventningssamtale med ledelsen i din egen virksomhed, der skal styrke et målrettet fokus på læring, som er direkte relateret til dine behov i dit job.
 • Hvem deltager

  Uddannelsen er for dig, der er restaurantchef, barchef, køkkenchef, souschef, køkkenleder eller kantineleder.
 • Adgangskrav

  • En relevant erhvervsuddannelse, en relevant grunduddannelse for voksne (GVU) eller en gymnasial uddannelse.
  • Mindst 2 års erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Hvis du har en relevant erhvervsuddannelse, medregnes relevant erhvervserfaring opnået samtidig med denne.
  Ansøgere med andre og tilsvarende forudsætninger kan optages på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.
 • Sådan tilmelder du dig

  Du tilmelder dig ikke en hel akademiuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Kontakt

hved480x480.jpg

Heidi Vedel

Administrativ partner

+45 87 55 19 13

hved@via.dk

Heidi Vedel

Administrativ partner

+45 87 55 19 13

hved@via.dk

hved480x480.jpg
pjes480x480.jpg

Peter Jespersen

Faglig kontaktperson

+45 87 55 19 93

pjes@via.dk

Peter Jespersen

Faglig kontaktperson

+45 87 55 19 93

pjes@via.dk

pjes480x480.jpg
anlu480x480.jpg

Anne Lund

Studievejleder

+45 87 55 19 20

anlu@via.dk

Anne Lund

Studievejleder

+45 87 55 19 20

anlu@via.dk

anlu480x480.jpg