Kompetenceløft i kristendomskundskab - Internatkursus på Anholt

Tilføj som favorit
​Tag på kursus på det skønne Anholt. Bliv dygtigere og klogere på din undervisning i faget kristendomskundskab og deltag sammen med øvrige kursusdeltagere på spændende udflugter, foredrag og fællessang.

Dit udbytte

​I den grundtvigske tradition er fortællingen et velafprøvet middel til livsoplysning, ligesom den eksistentielle samtale er det i forlængelse af Løgstrups tanker.

Vi vil på dette kursus arbejde i forlængelse af disse foregangsmænd og se på, hvordan vi kan videreføre dannelsestraditionen i samklang med beskrivelsen af faget i Fælles Mål.

Som et udblik fra den danske tradition vil vi inddrage fortællinger fra andre religiøse traditioner og overveje, hvad vi kan lære om islam og buddhisme gennem deres fortællinger - og ikke mindst hvordan også det materiale kan bidrage til livsoplysningen.


Kurset vil veksle mellem oplæg fra underviseren og øvelser for deltagerne, således at nye ideer og inspiration kan afprøves undervejs. Vi vil også forsøge at inddrage de særlige rammer for et internatskursus på en naturskøn ø, så form og indhold forhåbentlig kan understøtte hinanden.

Læs hele beskrivelsen

Det faglige indhold

​Kursusdag 1: Løgstrup og livsfilosofien
Løgstrup danner i en dansk sammenhæng baggrund for den udbredte anvendelse af den livsfilosofiske tilgang til undervisningen i kristendomskundskab. Trods målstyring og kompetencetænkning står livsfilosofien stadig stærkt i fagformålet, og vi vil både beskæftige os med Løgstrups tænkning og de konkrete øvelser og ideer, som udspringer af en forståelse af skolens virksomhed som tilværelsesoplysning. 

Kursusdag 2: Grundtvig og narrativiteten
”At fortælle livet” og at fortælle bibelhistorie var for Grundtvig to sider af samme sag. I det senmoderne Danmark er det knap så selvfølgeligt, og vi vil derfor arbejde med, hvordan vi ved hjælp af den narrative tilgang til undervisning, kan gøre kristendommens fortællinger vedkommende og relevante for eleverne.

Kursusdag 3: Fra 1001 nats eventyr til Danmark som et flerkulturelt land.
I hadith samlingerne og nedskrivningen af islams mundtlige fortælletradition findes en rig kilde til indsigt i det, der i løbet af de sidste 50 år er blevet Danmarks næststørste religion. Vi vil se på, hvordan vi kan kombinere en dansk tradition for livsfilosofi og narrativitet med de fortællinger, som vores nye medborgere bærer med sig. Hvad kan det lære os om islam, og hvad kan det lære os alle om livet?

Kursudag 4: I Østen stiger solen op - oplysning i.flg. Buddha
Den næstældste af verdensreligionerne: buddhisme, er stadig dybt forankret i Asien, men dele af dens tanker og ideer rejser med danske turister tilbage til Vesten. Vi skal derfor se på, hvad det er for en livsforståelse, som vores elever stifter bekendtskab med i mindfulness, mandala-afstresning og udviklingsoptimisme hen over flere liv. Igen skal buddhismens fortællinger i form af religiøse legender og sagn være vores udgangspunkt.

Kursusdag 5: Livsfilosofi og narrativitet i et komparativt perspektiv
Vi vil samle op på ugens arbejde med komparative oversigter, der kan give overblik over ligheder og forskelle mellem de tre religioner, vi har beskæftiget os med i ugens løb: kristendom, islam og buddhisme. Desuden runder vi af med livsfilosofiske og narrative øvelser, hvori materiale fra de tre livstydninger inddrages tematisk og på tværs.

 OBS: For yderligere information se vedhæftede dokument.

Læs hele beskrivelsen

Øvrige16.04.2018 - 20.04.2018

Undervisningstidspunkt

Internat

Sted

Anholt Kro, Nordstrandvej 19, 8592 Anholt

Aktivitetsnummer

621118004

Pris

12000.00

Ansøgningsfrist

01.02.2018

Online tilmelding
Hvem kan deltage

​Undervisere i kristendom eller i fag, hvor der indgår arbejde med fortællinger.

Sådan foregår undervisningen

​​Undervisning, oplæg, diskussioner, udflugter, fælles sang, foredrag mv.

Fakta

Uddannelsestype
Kursus
Tilføj som favorit

Læs mere om Kompetenceløft i kristendomskundskab - Internatkursus på Anholt

Kontakt

askr480x480.jpg

Ann-Solveig Kronborg

Administrativ partner

+45 87 55 19 14

askr@via.dk

Ann-Solveig Kronborg

Administrativ partner

+45 87 55 19 14

askr@via.dk

askr480x480.jpg
lial480x480.jpg

Lisbeth Alnor

Faglig kontaktperson

+45 87 55 18 69

lial@via.dk

Lisbeth Alnor

Faglig kontaktperson

+45 87 55 18 69

lial@via.dk

lial480x480.jpg