Innovationsprisen 2017

Virtual Reality Rehabilitation vinder Innovationsprisen 2017 og 50.000 kr. 

Innovationsprisen 2017

Innovationsprisen er en årlig innovationspriskonkurrence for alle landets studerende på videregående uddannelser. Konkurrencen afholdes i år i den 27. april i forbindelse med det landsdækkende initiativ Forskningens Døgn

Om innovationsprisen 2017

 • Baggrund

  Vi skal hylde og støtte talent.

  Innovation er afgørende i vores moderne vidensamfund, hvor nytænkning bliver mere og mere afgørende for samfundsudviklingen. VIA University College vil i samarbejde med Innovationsfonden med Innovationsprisen 2017 hylde unge talenter og støtte realiseringen af innovative ideer, der kan skabe vækst og udvikling i samfundet.

  Innovationsprisen 2017 afholdes i samarbejde med: Connect Denmark  og Forskningens Døgn
   
 • Opgaven

  Du har en god innovativ idé til et produkt eller en ydelse.

  For at deltage i konkurrencen skal du have en god innovativ idé til et produkt eller en ydelse, som du på baggrund af dine studier har spottet et behov for i det danske samfund. 

  Fortæl os hvordan netop din projektidé kan løse eller forebygge udfordringer og muliggøre fremskridt til samfundsmæssig gavn. 

  I vurderingen vil juryen lægge vægt på graden af innovation i idéen, hvorvidt projektet kan realiseres inden for en overskuelig tidshorisont og om idéen relaterer sig til temaet for Innovationsprisen 2017: Gentænk. Du kan læse mere om temaet under fanen: Tema 2017.

  Der vil være fokus på, at din idé også kan hænge forretningsmæssigt sammen.

 • Tema

  Teamet for Innovationsprisen 2017 er: GENTÆNK. Et ord, der først i 2014 blev optaget i ordbogen og dermed officielt anerkendt. 
  Gentænk går i al korthed ud på, at man tænker over noget igen. Det kan være at gentænke et produkt, et projekt, en proces, løsninger, problemer eller noget helt tredje, og stiller spørgsmål ved, hvorfor man gør, som man gør, og om man kan gøre det man gør bedre eller smartere til gavn for samfundet.

  PROLECT er et eksempel på, hvordan man har gentænkt fødevarer og proteinkilder og skabt et produkt, der kan indsamle insekter med højt næringsindhold, som kan komme mennesker til gode, særligt i lande, hvor hungersnød er udbredt.
  OSCA er et andet eksempel på et produkt, som rengør brandmænds udstyr på ulykkesstedet, så brandmændene ikke tager sod med tilbage til brandstationen, da sod er kræftfremkaldende.
 • Deltagelse

  Alle studerende fra landets videregående uddannelser kan deltage. Husk deadline den 9. marts 2017

  Alle studerende fra landets videregående uddannelser kan deltage i Innovationspriskonkurrencen. 

  For at deltage skal du blot udføre to opgaver: 

  • Lav en kort skriftlig beskrivelse af din projektidé (max 250 ord) + eventuelt en skitse. Beskriv hvad idéen består af, hvilken finansiering den skal realiseres ved, hvordan du forestiller dig, at den kan blive til gavn for vores samfund og hvordan den relaterer sig til dette års tema: Gentænk.
  • Fremstil en visuel præsentation af din projektidé i form af en video eller multimedieproduktion (max. 2 min.), hvor du kort overskueliggør idéens koncept, og hvordan den realiseres.

  Husk

  At navn, uddannelse og projekttitel skal fremgå på alt materiale. 

  Processen 

  I år vil der være endnu mere fokus på realiserbarheden, hvilket betyder at de bedste deltagende projekter vil blive vejledt og hjulpet med at videreudvikle deres idé op til selve finalen.

  Deadline

  Deadline er torsdag den 9. marts 2017

   
 • Ansøgning

  Du kan ansøge fra 1. februar 2017

  Udfyld ansøgningsformularen og upload din projektbeskrivelse samt visuelle præsentation online.

  Ansøgningsportalen åbner onsdag den 1. februar 2017 kl. 12.00

  Deadline 

  Sidste frist for at ansøge er torsdag den 9. marts 2017.

 • Præmie og nominering

  Vind 50.000 kr., 20.000 kr. eller 10.000 kr. samt et efterfølgende coachingforløb som hjælp til realisering af din idé. 


  1. pladsen modtager 50.000 kr. og  2. og 3. pladsen modtager henholdsvis 20.000 og 10.000 kr.
   
  Udvælgelsesprocessen er som noget nyt i år designet til at hjælpe dig med at forbedre din idé og øge realiserbarheden. Forløbet er således:

  • Trin 1: Den 9. marts 2017 er der deadline for tilmelding.
  • Trin 2: Den 14. marts 2017 bliver de 15 bedste idéer offentliggjort. De bliver kontaktet direkte.
  • Trin 3: Fra den 14.-27. marts 2017 har de 15 bedste idéer mulighed for at modtage elektronisk feedback og sparring fra VIAs studentervæksthuse med det formål at forbedre deres idé.
  • Trin 4: Fra den 27. marts 2017 til 1. april 2017 bliver der afholdt en facebook-konkurrence, hvor alle kan stemme på den/de idé(er) som man gerne vil have i finalen.
  • Trin 5: Den 4. april 2017 bliver de 10 finalister offentliggjort . De bliver udvalgt delvist på baggrund af facebookafstemningen og delvist på baggrund af en professionel jury.
  • Trin 6: De 10 finalister deltager i en forberedelsesworkshop afholdt af Connect Denmark. Workshoppen vil indeholde pitch-træning, feedback på idé, hjælp til realisering, networking m.m.
  • Trin 7: Den 27. april 2017 bliver finalen for Innovationsprisen 2017 afholdt.

   

  Vurderingskriterier:
  • Graden af innovation
  • At ideen gentænker fx et produkt, en proces eller en løsning til gavn for samfundet
  • Realiserbarhed
  • At ideen hænger forretningsmæssigt sammen
 • Spørgsmål

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.
  Har du spørgsmål til konkurrencen, er du velkommen til at kontakte
   

  René Dybdahl Pedersen
  Projektleder
  M: redp@via.dk

 • Det med småt

  • Pengepræmien er skattepligtig. 
  • Deadline for deltagelse i konkurrencen er den 9. marts 2017 kl. 12.00. De 15 udvalgte idéer kontaktes direkte senest tirsdag den 14. marts 2017. 
  • Idéen skal være din egen og udviklet af dig eller din gruppe. Dette vil blive tjekket af juryen, der udvælger de 10 nominerede.
  • For at deltage skal alle i gruppen være indskrevet på en videregående uddannelse.
  • I tilfælde af at du bliver udvalgt som en af de 10 nominerede, forpligter du dig til at deltage i en workshop i uge 16 samt at præsentere din ide ved finaleeventet i den 27. april 2017.
  • Det er tilladt at deltage med mere end én projektidé. 
  • Ved deltagelse i konkurrencen forpligter du dig samtidig til at stille op til interviews og fotos, som ekstern presse eller VIAs Kommunikationsafdeling måtte efterspørge i tilfælde af, at du bliver udvalgt som en af de nominerede.
  • Hvis din innovative idé nomineres, forbeholder VIA University College sig ret til at bruge din opgavebesvarelse i markedsføringssammenhæng og i VIAs trykte og elektroniske medier internt og eksternt. 

Få mere inspiration

vinderen af innovationsprisen 2017

VR Rehabilitation vinder Innovationsprisen 2017

Projektet skal gøre rehabilitering nemmere og mere motiverende for personer, der har haft et hjerteanfald.
Innovationsprisen 2017

De 10 finalister-idéer er udvalgt

De 10 idéer, der går videre finalen til Innovationsprisen 2017 er nu fundet. Du kan møde dem alle til Forskningens Døgn den 27. april

Petrea Krag Burba vandt innovationsprisen 2016

PROLECT vinder Innovationsprisen 2016

Petrea Krag Burba fra Aalborg Universitet har vundet Innovationsprisen 2016, med projektet PROLECT

Sune Yde Nielsen

Fra skolebænk til droneflyvning

Sune har altid interesseret sig for teknologi, og som vinder af Innovationsprisen 2015, og dermed 50.000 kroner, kunne han virkeliggøre projektet ’Luftbåren termografisk kortlægning’.