Purchasing Management

Specialeretning på designteknologuddannelsen

Vil du forhandle med leverandører, prisfastsætte virksomhedens produkter og lære om kulturer i andre lande? Så bliv indkøber. 

Om specialet

 • Indhold & fag

  Du bliver uddannet til at arbejde i et indkøbsteam indenfor enten mode- og livsstilsbranchen eller møbel- og interiørbranchen.

  Designteknolog med speciale i Purchasing Management er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse. 

  Med en uddannelse som Designteknolog med speciale i Purchasing Management bliver du en centrale spiller i virksomheden, når der skal forhandles med leverandører og fastsættes priser på virksomhedens produkter. Du lærer at arbejde med indkøb og sourcing på det globale marked, og du bliver i stand til at vurdere de økonomiske og logistiske dele af en virksomhed i mode- og livsstilsindustrien.

  Fokusområder

  I løbet af uddannelsen opbygger du en grundlæggende viden om handels- og økonomiteorier, og du lærer at omsætte virksomhedens idégrundlag og strategi i et internationalt marked.

  Du får også indsigt i de materialer, som knytter sig til modeindustrien, og som produkterne bliver fremstillet af. Det styrker dig i forhandlingssituationer og gør dig kompetent til at træffe de rette beslutninger. Derudover lærer du om de juridiske og kulturelle forhold, der gør sig gældende i en global branche. Og endelig bliver du i stand til at formidle praksisnære problemstillinger og løsningsforslag til virksomhedens samarbejdspartnere.

  Som uddannet designteknolog kommer du til at arbejde i tværfaglige teams. Derfor stifter du også bekendtskab med både business- og designdelen i branchen under uddannelsen, så du får forståelse for, hvilke faggrupper du som indkøber kommer til at arbejde sammen med.

  Få et indblik i fagene på Purchasing Management (pdf)

  Læs mere om designteknologuddannelsen, optagelseskrav og internationale muligheder

 • Job & karriere

  Bliv indkøber og hjælp med at vurdere hvilke materialer, der skal købes.

  Uddannelsen som Designteknolog med speciale i Purchasing Management kvalificerer dig til et indkøbsjob i mode- og tekstilbranchen.

  Som en del af et indkøbsteam, som enten indkøber, logistikmedarbejder eller indkøbsansvarlig, hjælper du med at vurdere materialer, finde de bedste leverandører og indgå leveringsaftaler. Du vil ofte komme til at arbejde tæt sammen med både sælgere og designere, og sammen vil I sikre, at der er business i det gode design. 

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mulighed for en mere nuanceret jobfunktion. Du kan også tage en overbygning på et udenlandsk universitet.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Vil du vide mere?

daniel-wagner

Mød Daniel

Jeg er overrasket over, hvordan man selv kan være med til at forme sit fremtidige job, for eksempel som kreativ indkøber i mode- og livstilbranchen.

viapurchasing

#viapurchasing

Se billeder fra Instagram og følg med i studielivet på Purchasing Management.

Linda Røgen er corporate compliance manager hos PWT Brands

Tøjproducenterne kommer under lup

Hos PWT Brands holder Linda Røgen øje med, at tøjproducenterne lever op til de gældende krav.

Nanna Liv, grundlægger af skomærket sargossa

Vis den rigtige attitude

27 årige Nanna Liv har læst Purchasing Management. Hun har med skomærket Sargossa skabt sin egen virksomhed.
Hvid bygning på Campus Herning

Campus Herning 

Jolanta og Rasmus viser dig rundt på Campus Herning og fortæller om uddannelserne og studielivet. 
Som indkøber er jeg bl.a. med til at diskutere designs, forhandle priser med leverandører i Indien og Kina, fastsætte priser og følge salget. 
Rikke, Indkøber VILA