Søren Aamand

Stilling: Stifter og medejer af Nohrlund – Organic Cocktails
Uddannelse: Value Chain Management

Søren Aamand

Mit job

Jeg var med til at stifte Nohrlund – Organic Cocktails samtidig med, at jeg var under uddannelse. Nohrlund er i al sin enkelthed cocktails som vi kender dem, blot tappet på flaske lige til at hælde op i et glas med is og nyde iskold. I dag arbejder jeg først og fremmest med udviklingen af nye produkter til Nohrlunds portefølje, mens min partner tager sig af tal og økonomi. 

I starten lavede vi alt selv. Vi kogte bl.a. safter og cider til vores produkter og vi havde egentlig succes fra begyndelsen. Allerede til det første arrangement, hvor vi havde vores Nohrlund-flasker med, spurgte gæsterne, om det var muligt at købe dem med hjem. Dér fandt vi ud af, at det ikke kun var barer og restauranter, der var en potentiel målgruppe men også private forbrugere.

Vores salg er steget med 300% fra første til andet år, så nu kan vi leve af at producere Nohrlund. Dog har vi ikke de økonomiske muskler til at brygge kæmpe mængder cocktails og vi skal hele tiden sikre os, at der er købere til antallet af færdigtappet cocktails. Det er f.eks. en udfordring, hvis det pludseligt bliver solskinsvejr og efterspørgslen stiger, eller hvis det regner hele sommeren og efterspørgslen derfor falder. 

Ved at prøve ting af i praksis har vi fået meget erfaring i forhold til hvem, hvor og hvornår Nohrlund skal drikkes. På den måde finder man ud af, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer.

I dag leverer vi Nohrlund cocktails til 5-600 cafeer, barer, restauranter og butikker i hele Danmark og er desuden med på mange festivaller. Vores ambition er at eksportere vores produkter til resten af Europa, men også USA og Australien, der er nemlig et stort potentielt marked for ’ready to drink´-produkter som Nohrlunds Organic Cocktails.

Som 17-årig etablerede jeg et cocktail catering firma, hvor jeg tog ud til fester o. lign. med alt fra en bar til ingredienser til drinks. Firmaet voksede og en dag fik jeg en opgave, hvor jeg skulle ud til et kæmpe arrangement med mange gæster. Arrangøren vidste ikke om der kom tre eller 4000 gæster, og det betød rigtig meget i forhold til, hvor meget spiritus jeg skulle have med. Det var egentlig på det tidspunkt, at jeg fik idéen til Nohrlund.

Mine råd

  • Min erfaring er, at jeg fik rigtig meget ud af undervisningen på uddannelsen, fordi jeg samtidig havde en lille virksomhed, hvor jeg med det samme kunne prøve og implementere teorierne af i praksis.

 

  • Min opfordring til nye studerende er, at de skal være ambitiøse og prøve at etablerer en virksomhed selv. Undervisningen giver meget mere mening, hvis man prøver tingene af i praksis. Og hvis ikke man har mod på at etablere en virksomhed selv, kan det være et alternativ at finde et studiejob, hvor man får mulighed for ’hands on’ at arbejde med de værktøjer, som man lærer på uddannelsen.