Fremtidens sygepleje i fokus i nyt EU-projekt

VIA Sundhed deltager i stort Horizon 2020 projekt.

Docent i VIA Sundhed Karin Christiansen og lektor ved sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Gitte Rhode er udvalgt til henholdsvis medlemskab af management komiteen samt deltagelse i aktionsgrupper under COST (European cooperation in Science and Technology) projektet ”Rationing - Missed Nursing care: An international and multidimensional problem (RANCARE)”.

28 lande deltager i det 4 år lange EU-projekt, som finansieres af Horizon 2020-midler. Formålet er at finde løsninger på tværs af landene på de udfordringer, der er indenfor sygepleje – fx i forhold til nedskæringer i hospitalssektoren. Karin Christiansen skal bl.a. være med til at se på de etiske aspekter for fremtidens sygepleje.

Det nye projekt har også til formål at hjælpe unge forskere med at danne netværk for forskning og kapacitetsopbygge indenfor feltet. Som aktionsdeltager har man mulighed for at arrangere nationale og internationale workshops og konferencer i de enkelte medlemslande samt deltage i udarbejdelse og afholdelse af træningsprogrammer.

Unge forskere har mulighed for at deltage i udvekslingsophold på undervisningsinstitutioner i de andre lande.

Flere informationer om RANCARE og VIAs engagement i aktionen kan fås ved henvendelse til Karin Christiansen, e: kach@via.dk

Læs pressemeddelelse om projektets opstart her (engelsk)