Fagområder på uddannelsen til tekstildesigner 

Uddannelsen er bygget op om fagområder, der går på tværs af semestrene.

Strik

I uddannelsen start har vi fokus på maskedannelsen og på selve håndværket strik. Gennem projekter og fagforløb er du som studerende selv senere med sætte retning, og bliver derigennem i stand til kommunikere med og om strik til målgrupper i det private og offentlige erhverv, såvel som til målgrupper inden for kursusvirksomhed. Gennem uddannelsen får du således kendskab til og praktisk erfaring med strik lige fra strik udført i hånden til det mere kommercielle produktionsapparat.

Tekstiltryk

I tekstiltryk lærer du om indfarvning, tekstilforædling, rammetryk og digitalprint. Du kommer til at skabe mønstre og designs egnet til både beklædning og interiør.

Vævning

I væv lærer du flere væveteknikker, og hvordan de bruges forskelligt til f.eks. en metervare eller et stykke unika. Du lærer også, hvordan materialer og efterbehandlinger ændrer dit slutprodukt. Det giver et vidt forskelligt udtryk, om du arbejder med fx stof, garn, kobber eller cykelslange. Du kvalificerer dig til at kunne vurdere et vævet produkts æstetiske udtryk og kvalitet.

Broderi

Hvad enten der er tale om billeder til væggen, boligtekstiler eller en detalje på beklædning, så handler broderi om dekoration. Det kan være broderet i hånden, lavet som frit maskinbroderi, eller det kan være en kombination af stof, transfertryk og broderi, der understreger, fremhæver eller nedtoner dit materiale og din komposition. Du kommer til at veksle mellem prøvesyninger, eksperimenter, idéudvikling og konkrete broderiopgaver.

Design

I design lærer du at spotte tidens trend og skabe unika og brugskunst, både til interiør og beklædning, ved hjælp af nye teknikker og materialer. Du arbejder med designprocessen fra ide til præsentation af færdigt produkt og bliver i stand til at udarbejde præsentationsmateriale, som kan visualisere og formidle dine ideer ved hjælp af collage, modetegning og arbejdstegning. Du arbejder desuden med komposition, skitse og farvelære.

It

Du bliver i stand til at udarbejde produkt dokumentation og præsentationsmaterialer i Illustrator og Photoshop. Desuden lærer du at opbygge hjemmesider og arbejde med webshop.

Materialelære

Du opnår viden om tekstilmaterialers opbygning og brugsegenskaber og bliver i stand til at udføre forskellige materialetests, som kan indgå i vurderingen af materialets egenskaber. Du får indsigt i intelligente tekstiler og arbejder med bæredygtighed og miljøproblematikken.

Kulturanalyse

Du får viden om kulturbegreber og kulturteorier samt kunst- og kulturhistoriske tilgange til tekstiler i form af mode- og stilhistorie. Desuden får du teoretisk viden om design, og der vil være udestudier i form af ekskursioner til hånd- og kunsthåndværkere, udstillinger, museer mm.