Fokus på tekstile teknikker

Mette Sandholt er netop færdiguddannet inden for Tekstildesign, Håndværk og Formidling. I hendes bachelorprojekt har hun lavet puder og sengetøj med grafiske linjer til virksomheden Neon Living. 

”Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville samarbejde med en virksomhed i mit bachelorprojekt. Det har været lærerigt at skulle forholde sig til de krav og tanker, Neon Living har til deres design og samtidig få mit eget design-DNA med i produkterne”, fortæller Mette.

Mette har altid interesseret sig for arbejdet med farver. Hun mødte Neon Living på design- og interiørmessen Formland og fik her idéen med at designe tekstilinteriør i de stærke farver, som virksomheden er kendt for i bl.a. deres akryl produkter. 

”Der er en enkelthed i deres design, som tiltaler mig, og samtidig kunne jeg let kombinere min interesse for farver med deres designunivers,” fortæller Mette, der lige nu er i forhandlinger med virksomheden om at få sine designs sat i produktion. 

En anderledes designproces

I de tidligere opgaver på skolen har Mette arbejdet mere intuitivt og prøvet mange veje af i hendes designproces. Det har ofte været styret af, hvad hun selv følte og tænkte i forhold til designet. Men sådan var det ikke med bachelorprojektet. 

”Jeg har haft et større fokus på business-perspektivet i bacheloropgaven. Jeg har fra starten optimeret min proces ved at lave en skarpere målgruppeanalyse sammenholdt med Neon Livings visioner for deres design og mine egne idéer til produkter,” fortæller Mette.

Resultatet blev fire puder i stærke farver med grafisk tryk og et sengesæt med de samme grafiske linjer og et ønske fra virksomhedens side om at sætte Mettes designs i produktion.

Det var et meget virkelighedsnært forløb, og jeg har fået masser af brugbar feedback. Det har givet mig et ekstra perspektiv til min uddannelse,” fortæller Mette. 

Forståelse for håndværket

Uddannelsen inden for Tekstildesign, Håndværk og Formidling har fokus på håndværksmæssige teknikker inden for strik, broderi, væv og tryk. Mange af projekterne på uddannelsen udfordrer de studerendes teknikker, og får dem til at afsøge nye metoder og muligheder i udarbejdelsen af produkter.

”Det har været vigtigt for mig, at vi har fordybet os og nørdet med forskellige teknikker inden for fagområderne. Det er her vi flytter grænser, og her der er mulighed for at lave nogle mere udtryksfulde ting, der aldrig ville have kunne gå i en kommerciel verden,” fortæller Mette, der mener, at det er vigtigt at kunne sætte gammelt håndværk som strik, væv og broderi ind i en moderne sammenhæng, så det ikke bliver glemt.

Mette er tilknyttet VIA Studentervæksthus i Herning, hvor hun har kontorplads det næste halve år og mulighed for at bruge faciliteterne på Campus Herning.

Jeg er utrolig glad for samarbejdet med Neon Living, og det har helt sikkert givet mig mod til at opsøge lignende samarbejder med virksomheder. Lige nu skal jeg i gang med at designe mit online portfolio, og kigge på nogle af de idéer jeg har liggende i skuffen,” afslutter Mette.