Multiplatform Storytelling & Production

Find ud af om filmuddannelsen er noget for dig

VIA Multiplatform Storytelling & Production

Professionsbachelor

Vil du producere film og andre former for visuelle fortællinger i et nytænkende og kreativt miljø? Så kom til Filmby Aarhus og studer Multiplatform Storytelling and Production.

Om uddannelsen

 • Fakta

  Titel: Professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production

  Varighed: 3,5 år 

  Studiestart: September 

  Uddannelsesby: Aarhus 

  Praktiksteder: Ind- og udland

  Undervisningssprog: Dansk (med forløb på engelsk)

  Økonomi: Du kan søge om SU på su.dk. Desuden kan du søge om SPS (Specialpædagogisk støtte), hvis du har en funktionsnedsættelse.

  Studieordning: Se studieordninger

  Læs mere

 • Optagelse

  For at søge ind på uddannelsen Multiplatform Storytelling and Production skal du skrive en motiveret ansøgning og bestå en optagelsesprøve. 

  Du skal søge om optagelse på professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production gennem www.optagelse.dk

  Du skal opfylde nogle formelle krav samt vedlægge et motiveret brev og lave et digitalt portfolio for at komme i betragtning til uddannelsen. 

  Læs mere om de specifikke krav  

 • Opbygning

  Multiplatform Storytelling and Production er en kreativ uddannelse, der fokuserer på samspillet mellem forskellige former for filmiske fortællinger på tværs af digitale platforme.

  Du vil gennem uddannelsen opbygge kompetencer inden for fortælleteknik og æstetiske virkemidler samt færdigheder i at udvikle, designe og producere film i forskellige genrer på tværs af formater og platforme - heraf kortfilm, reklamefilm, musikvideoer, modefilm, webfilm, viral film, mv. 

  Du vil samtidig få stærke kompetencer i at bringe kreative fagligheder i spil - fra storytelling til teknologi og business - og være det bindeled, der får tingene til at ske fra idé og konceptudvikling til produktion og afsætning på markedsvilkår. 

  Uddannelse i Filmby Aarhus

  Multiplatform Storytelling and Production er placeret i det kreative og professionelle filmmiljø i Filmby Aarhus, hvor uddannelsen drager stor nytte af et tæt samarbejde med flere af de førende virksomheder i branchen. Vi benytter os af dygtige danske og internationale gæsteundervisere, der sikrer et højt og praksisnært undervisningsniveau. Vi anvender mange forskellige læringsformer og fungerer i et givende samspil mellem teori og praksis med produktion fra dag ét. Vi samarbejder med både kunstneriske- og universitetsuddannelser. 

  Uddannelsen er modulopbygget for at sikre de bedste muligheder for tværfaglige og internationale tilvalg. I løbet af uddannelsen får du fag, opgaver og projekter under de områder, der er beskrevet her: 

  1. til 4. semester: 

  • Multiplatform Storytelling
  • Media Technology & Technique
  • Multiplatform Producing - Business Entrepreneurship
  • Kunsthistorie og tværdisciplinær kunstnerisk metode

  5. og 6. semester:

  • Praktik - i Danmark eller i udlandet
  • Valgfrie uddannelseselementer i Danmark eller i udlandet 

  7. semester:

  • Kommunikation
  • Bachelorprojekt

  Læs mere

 • Praktik

  Tag din praktik i en kreativ branche i Danmark eller i udlandet.

  Film- og mediebranchen har mange spændende praktikpladser, og mange af virksomhederne har danske og internationale afdelinger og samarbejdspartnere. 

  I dialog med praktikvirksomheden bliver der lavet en uddannelsesplan, som skal danne grundlag for dit praktikophold og for den praktikopgave, du skal aflevere bagefter.

  Praktikken ligger på 5. eller 6. semester - umiddelbart inden bachelorprojektet. Du får SU under dit praktikophold.

  Du skal selv finde en praktikplads, men vores praktikkoordinator hjælper dig gerne med forslag og kontakter.

 • Job og karriere

  Få en karriere inden for film og medier i en kreativ branche.

  Efter endt uddannelse kan du arbejde med film og audiovisuel kommunikation i film- og multimedieproduktionsselskaber og inden for andre erhverv. Du har også mulighed for at starte din egen virksomhed, hvis det er dét, du drømmer om.

  Derudover vil dine kompetencer kunne bruges i mange andre brancher alt efter dine interesser, og hvad du har valgt at specialisere dig i.

  Nationalt og internationalt er de kreative erhverv i vækst, og der er derfor et stigende behov for arbejdskraft med innovative og kreative kvalifikationer som kompetencer inden for film- og medieproduktion.

 • Internationale muligheder

  Gennem udveksling, studieture og praktik får du rig mulighed for at præge din uddannelse i en international retning.

  Du har mulighed for at gennemføre dele af uddannelsen i udlandet. Vi samarbejder bl.a. via praktik- og udvekslingsaftaler med udenlandske uddannelsesinstitutioner og internationale virksomheder.

  Du vil også opleve internationale gæstelærere på uddannelsen.

  Vi har blandt andet udvekslingsaftaler med:

 • Studieliv

  En unik placering i Filmby Aarhus giver mulighed for at knytte vigtige bånd til den kreative branche fra studiets begyndelse.

  Uddannelsen ligger unikt placeret i Filmbyen i Aarhus omgivet af kreative virksomheder som M2 Film, Radiator Film og Picturewise.

  Der er højt til loftet i nye lokaler, der er alt andet end det klassiske klasselokale.

  Hvert semester har sit eget lokale med arbejdsstationer og lounge-område. Der er adgang til lokalerne på alle tider af døgnet, og i travle perioder og tæt på deadlines bliver nattetimerne ofte taget i brug.

 • Kontakt

  Kontakt Multiplatform Storytelling and Production

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  Multiplatform Storytelling and Production 
  Filmbyen 4, 3. sal
  DK-8000 Aarhus C

  T: + 45 87 55 05 53 eller + 45 87 55 05 41
  E: transmedia@via.dk

   

Studerende deler deres studieliv med #viafilm