VIA Læreruddannelsen

Randers

Du kan også tage din læreruddannelse på uddannelsesstationen i Randers. Så kan både dit første undervisningsfag og samtlige praktikker foregå i Randers eller i en af de nærmeste kommuner. 

Om uddannelsesstationen i Randers

 • Optagelse

  Du skal vælge læreruddannelsen i Nørre Nissum på optagelse.dk, hvis du vil læse til lærer på uddannelsesstationen i Randers

  Hvis du ønsker at læse på uddannelsesstationen i Randers, skal du vælge Nørre Nissum, når du søger igennem optagelse.dk.

  Læs, hvordan du bliver optaget på læreruddannelsen i VIA

  OBS: Vi forbeholder os ret til ikke at oprette hold i tilfælde af for få ansøgere.

 • Uddannelsens opbygning

  Det første år foregår på Campus Randers. De næste tre år er du også knyttet til læreruddannelsen i Nørre Nissum.

  Du kan vælge at tage en del af din læreruddannelse i Randers. Det første år foregår undervisningen på Campus Randers. De næste 3 år foregår både i Randers og på VIAs læreruddannelse i Nørre Nissum. Dels som netbaseret uddannelse og dels som almindelig læreruddannelse.

  På uddannelsesstationen i Randers kan du vælge mellem dansk og matematik som dit første undervisningsfag. Derudover skal du have 'Lærerens grundfaglighed' og praktik.

  Introduktion til uddannelsen

  Som en del af det første år på uddannelsesstationen er der et introduktionsforløb til læreruddannelsen. Her hører du nærmere om uddannelsen, og du lærer dine medstuderende og undervisere at kende. Du bliver desuden introduceret til det faglige miljø og studiefaciliteterne på Campus Randers og på læreruddannelsen i Nørre Nissum.

  Læs mere om uddannelsens opbygning

  Læs om den netbaserede læreruddannelse

 • Studiefaciliteter

  Du kan benytte alle studiefaciliteterne på Campus Randers og på læreruddannelsen i Nørre Nissum. 

  Som lærerstuderende i Randers, får du adgang til undervisning, studiefaciliteter, studie- og karrierevejledning, studiemiljø og studietilbud på både Campus Randers og på læreruddannelsen i Nørre Nissum.

  Både du og din studiegruppe kan deltage i relevante studieaktiviteter og I har naturligvis mulighed for at deltage i faglige og sociale arrangementer begge steder. 

 • Praktik

  På læreruddannelsen er der 3 praktikperioder af 6 ugers varighed. 

  I løbet af din læreruddannelse skal du flere gange i praktik på en skole. Her kommer du til at opleve den skolevirkelighed, du uddanner dig til, og du kommer til at møde eleverne, deres forældre og dine kommende kollegaer.

  Tæt samarbejde mellem uddannelsen og praktikskolen

  I løbet af uddannelsen er der 3 praktikuger af 6 ugers varighed. Praktikugerne er placeret på 1., 2. og 4. år i din uddannelse. De foregår i et tæt samarbejde mellem din uddannelse og de praktikskoler, du bliver tilknyttet under dine praktikperioder.

  Teaching Lab - et øverum udover praktikken

  Som lærerstuderende i VIA får du erfaringer med undervisningspraksis i skolen. Vi arbejder med et særligt begreb, der hedder Teaching Lab, hvor du kommer til at øve dig i at undervise eleverne på en skole - udover de kompetencer, du udvikler i praktikken.

  I Teaching Lab er der fokus på at udvikle dine kompetencer i at planlægge, undervise og evaluere din undervisning. Du kommer til at afprøve forskellige forløb i skolen sammen med dine medstuderende, dine undervisere og lærere på skolen. Teaching Lab-forløbene tager udgangspunkt i dine undervisningsfag.

  Mød studerende, der har arbejdet med Teaching Lab

  Samarbejde med kommunerne

  Som studerende ved læreruddannelsen i Randers, hører du som udgangspunkt til praktikområdet i Randers og de omkringliggende kommuner. Kommunerne stiller praktikskoler til rådighed for studerende i praktikken. Og de er med til at sikre, at du uddanner dig bedst muligt som lærer i skolen.

 • Samarbejde med kommunen

  Lærerstuderende på VIA i Randers kan deltage i flere projekter med Randers Kommune.

  Randers Kommune har flere projekter, der kan være interessante for dig som lærerstuderende. Og samtidig styrke dine karrieremuligheder efter endt uddannelse.

  Børnebyer med fælles skole og daginstitution

  I Randers Kommune er der fokus på samspillet mellem dagtilbud og skole. Her forventer man at etablere flere børnebyer, hvor dagtilbud og skole smelter sammen - både fysisk, pædagogisk og ledelsesmæssigt.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om at læse til lærer i Randers.

  Kontakt os for yderligere informationer:

  Anja Bols Slåttvik
  E: abs@via.dk
  T: +45 87 55 32 68

  Studievejleder:

  Bente Moesgaard
  T: +45 87 55 32 79
  E: lin.studievejl@via.dk

  Find os her: 

  Campus Randers

  VIA Læreruddannelsen i Nørre Nissum

Tag uddannelsen her