Pædagogstuderende i udendørs leg

Drømmer du om en uddannelse, hvor du kan gøre en forskel?

VIA Pædagoguddannelsen

Aarhus

Vil du gerne være pædagog? Interesserer du dig for kultur, natur, sundhed, medier, social innovation eller international pædagogik? Og vil du arbejde med det i enten daginstitution, skole eller inden for specialpædagogik? Så læs til pædagog i hjertet af Aarhus!

Om uddannelsen til pædagog i Aarhus

 • Faglig profil

  På pædagoguddannelsen i Aarhus kan du vælge mellem tre specialiseringer og syv kompetenceområder. Du kan også vælge at tone din uddannelse inden for idræt og sundhed, mediepædagogik.

  Som studerende på pædagoguddannelsen Aarhus kan du vælge mellem tre forskellige specialiseringer indenfor pædagogisk arbejde.

  De tre specialiseringer

  • Dagtilbudspædagogik
  • Skole- og fritidspædagogik
  • Social- og specialpædagogik

  Læs om de tre specialiseringer

  Er du flygtning eller indvandrer

  Hvis du er flygtning eller indvandrer har du mulighed for at tage et forberedelseskursus, inden du søger optagelse i på pædagoguddannelsen i Aarhus.
  Læs om FIF - Forberedelseskurset for indvandrere og flygtninge

  Valgfrie kompetenceområder

  I løbet af din uddannelse til pædagog skal du vælge et kompetenceområde. Det giver dig mulighed for at profilere din uddannelse indenfor et af de syv kompetenceområder. Som studerende på pædagoguddannelsen i Aarhus kan du vælge mellem følgende kompetenceområder:

  • Kreative udtryksformer
  • Natur og udeliv
  • Sundhedsfremme og bevægelse
  • Medier og digital kultur
  • Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri
  • Social innovation og entreprenørskab
  • Kulturmøde og interkulturalitet

  Læs om de valgfrie kompetenceområder (pdf)

  Meritpædagoguddannelsen

  Har du arbejdet som pædagogmedhjælper eller som medarbejder på en pædagogisk arbejdsplads i mindst fem år, kan du søge om at blive optaget på meritpædagoguddannelsen. Merituddannelsen tager tre år.

  Læs om meritpædagoguddannelsen

 • Studieliv

  På VIA Pædagoguddannelsen i Aarhus kommer du til at gå på en hel ny campus lige midt i hjertet af Aarhus. 

  VIA Pædagoguddannelsen i Aarhus deler adresse med ni andre uddannelser. Det skaber gode muligheder for samarbejde på tværs og et alsidigt studenterliv med både fredagscafé, faglige arrangementer, studenterpolitisk arbejde og fester på tværs af uddannelser.

  Campusmiljø i Aarhus C

  Fra sommeren 2015 flytter Pædagoguddannelsen i Aarhus i Campus ind midt i Aarhus. Her kommer du hver dag til at møde studerende, der læser noget andet end og dig.

  Sammen med dem og de andre pædagogstuderende, bliver du en del af et fagligt og dynamisk studiemiljø med Aarhus by i baghaven, med optimale muligheder for samarbejde på tværs af uddannelser. Campus Aarhus C ligger meget centralt i Aarhus, og huset åbner sig imod byen.

  De studerende og uddannelserne vil hente inspiration i byens liv og byen bliver inspireret af de mange uddannelser og studielivet på Campus Aarhus C.

  Som pædagogstuderende på Campus Aarhus C vil du blive involveret i spændende projekter med byens mange kultur- og pædagogiske institutioner.
  Læs om Campus Aarhus C

  De Studerendes Råd

  Vil du gerne have indflydelse på dit studie og er du interesseret i studenterpolitisk arbejde? Så er du meget velkommen i De Studerendes Råd (DSR). DSR består af repræsentanter for de studerende på Pædagoguddannelsen i Aarhus.

  Studieaktivitet

  På VIA Pædagoguddannelsen i Aarhus møder du et nuanceret undervisnings- og læringsmiljø. Du vil både opleve holdundervisning, forelæsninger og mere selvstændigt arbejde i studiegrupper.

  Vi har udarbejdet en studieaktivitetsmodel, der viser hvilke studieaktiviteter, du møder på pædagoguddannelsen i Aarhus.

  Find os på Google Maps

 • Kontakt

  Kontakt Pædagoguddannelsen i Aarhus.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  VIA Pædagoguddannelsen Aarhus
  Ceresbyen 24
  DK-8000 Aarhus C

  E: paar@via.dk
  T: +45 87 55 00 00

  EANnr. 5798 000 554719

  Åbningstider

  Receptionen er åben fra: 7:30 - 17:00

  Læs mere

Tag uddannelsen her