Maria Leonelli

Studie: Bioanalytikeruddannelsen

Maria Leonelli

Mit studie

Jeg har valgt at uddanne mig som bioanalytiker, fordi man som bioanalytiker kan beskæftige sig med så utrolig mange ting på mange forskellige måder og niveauer. Det tiltaler mig meget, at fremtiden er så åben for muligheder. 

Derudover er jeg vild med det dér detektiv-element, som faget har over sig. Der findes en gåde eller et slags puslespil i hver prøve, som vi som bioanalytiker skal opklare, og det vi finder, er afgørende for, hvordan vi skal handle. Det synes jeg er utroligt spændende.

Hvis du er vild med biokemisk og biologisk detektivarbejde, så er uddannelsen lige noget for dig!

Det fedeste ved studiet er, at vi får lov til at prøve kræfter med virkeligheden meget tidligt i forløbet. Allerede efter tre uger på skolebænken startede min første praktikperiode. Først var jeg en smule nervøs, for hvad kunne jeg gøre på et sygehus efter kun tre uger som studerende? 

Men hold nu op, hvor lærte vi meget, og jeg er virkelig positivt overrasket over, hvor meget vi faktisk får lov til som studerende.  

Mine råd  

  • Du skal være interesseret i sundhedsområdet, teknologi og naturvidenskab og kunne lide fag som kemi, biologi og sygdomslære.  
  • Jeg har selv kun kemi på c-niveau, men jeg har supplerende kemi på studiet, så det skal ikke vælte dig, hvis du ikke er den skarpeste til kemi.  
  • En stor del af undervisningen foregår i praksis, så ha' med i dine overvejelser, at du kan komme i praktik i en anden by end dér, hvor du bor.

Mine drømme 

Jeg drømmer om at arbejde på en klinisk fysiologisk og nuklearmedicinsk afdeling. Her er du tæt på patienterne over en længere periode, hvilket jeg rigtig godt kan lide. 

Jeg kunne også godt tænke mig at arbejde i udlandet, fx for Forsvaret eller Læger uden Grænser. Senere vil jeg gerne videreuddanne mig og arbejde i medicinalindustrien eller i et forskningslaboratorie og være med til at udvikle ny viden.

Der er efterspørgsel på bioanalytikere, og jobmulighederne er mange, hvilket jeg ser som det største plus. 

Maria deler sit studieliv på Instagram

Mød hende og andre studerende på #viadk

Følg VIA på Instagram @viauniversitycollege