VIA Sygeplejersken, studieliv på Campus Horsens

Kom til Åbent Hus den 28. februar

VIA Sygeplejerskeuddannelsen

Horsens

På sygeplejerskeuddannelsen i Horsens har vi et særligt fokus på sundhedsteknologi, telemedicin og innovation.

Om sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

 • Faglig profil

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens optager vi i alt 88 nye studerende om året. Halvdelen har studiestart i september og den anden halvdel til februar.

  Vi har et særligt fokus på sundhedsteknologi, telemedicin og innovation. Det er med til at sikre, at du som færdiguddannet sygeplejerske kan leve op til de krav, der stilles i fremtidens sundhedsvæsen.

  Vi forventer at du som studerende har kendskab til, og interesse for, at anvende it og har en bærbar computer. Som uddannelsesinstitution tilbyder vi introduktion til og workshops i de systemer og programmer du får brug for i din hverdag som studerende.

  Sammenhæng mellem teori og praktik i uddannelsen

  Du kommer som studerende i praktik på Hospitalsenheden i Horsens, hvor du både møder den medicinske, kirurgiske og psykiatriske del af sygeplejerskens arbejdsområde. Du vil også møde sygeplejersker, der arbejder i Hjemmeplejen og i Sundhedsplejen i Horsens Kommune. Du kan desuden komme i praktik i Hjemmeplejen i Hedensted, Horsens og Ikast-Brande. 

  Det er unikt for Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, at du øver sygepleje i Simulations- og Innovationscenteret, der er placeret på Hospitalsenheden i Horsens. Det betyder, at undervisnings- og læringsformer finder sted tæt på det autentiske sundhedsvæsen allerede fra begyndelsen af din uddannelse. Du kommer til at lære om fx visitering af akut syge ved hjælp af bl.a. måling af puls og blodtryk.

  Du kender dine undervisere

  Du vil få tæt kontakt til dine undervisere og medindflydelse på din hverdag og studie. Undervisernes dør er åben, og det giver mulighed for en uforpligtende samtale om såvel et fagligt emne som din trivsel på studiet.

  Som kommende sygeplejerske skal du samarbejde med mange forskellige faggrupper, der har hvert sit særlige fokus at byde ind med. Du vil i den teoretiske del af uddannelsen indgå i samarbejde med studerende fra pædagoguddannelsen og ingeniøruddannelserne på Campus Horsens. I praktikken vil du samarbejde med andre sundhedsprofessionelle.

  Mange muligheder for praktik i udlandet

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens tilbyder vi, at du kan tage dele af din uddannelse i udlandet. Hvis du har lyst.

  Vi samarbejder med en bred vifte af uddannelsesinstitutioner i Norden, Europa, Asien og Australien, hvor vi kan stå inde for kvaliteten af dit praktikophold på fx hospitaler og plejecentre.

  Hent studieordningen

 • Studieliv

  VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens ligger på Campus Horsens sammen med en lang række af VIAs andre uddannelser til fx bygningsingeniør, markedsføringsøkonom og pædagog.

  I alt går der 4.300 studerende på campus, heraf mere end 2000 internationale studerende.

  Det betyder, at du mulighed for at engagere dig i både faglige projekter og sociale aktiviteter på tværs af uddannelser. Og på tværs af nationaliteter. Det kan fx være kulturdage, sportsdage og fester.

  De internationale studerende kommer fra mere end 40 lande og bidrager til et rigt kulturliv. Studenterbaren, sociale aktiviteter og gruppearbejde efter endt undervisning gør, at der altid er liv på VIA Campus Horsens, der har åbent hele døgnet.

  Læs mere om Campus Horsens

  Temadage og sommerfest

  VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens afholder hvert år Sygeplejens dag den 12. maj, som er Florence Nightingales fødselsdag.

  Her samles alle sygeplejerskestuderende på tværs af årgange og arbejder med en faglig problemstilling. Fx de etiske udfordringer og dilemmaer omkring aktiv dødshjælp.

  Desuden holder vi hvert år sommerfest og julehygge, der er arrangeret af De Studerendes Råd.

  Faglig og personlig støtte

  Det store bibliotek på VIA Campus Horsens råder over et stort udvalg af litteratur.

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen har vi en bibliotekar tilknyttet, der tilbyder kurser i blandt andet informationssøgning og referencehåndtering. Bibliotekaren kan desuden hjælpe dig med at gå grundigt og systematisk til et fagligt projekt.

  Hvis du har lyst og behov for en personlig samtale, har vi både en studenterpræst og en psykolog tilgængelig på VIA Campus Horsens.

  Masser af sociale aktiviteter

  På VIA Campus Horsens har du adgang til en ny stor idrætshal. Og De Studerendes Råd arrangerer fx salsaundervisning, ture til bowlinghallen, photoshop-lektioner, filmaftener og fester.

  Studenterbaren The VIA Waterhole er et godt sted at mødes efter undervisning til en snak og et spil bordfodbold, pool eller backgammon.

  Baren drives af studerende og arrangerer fx livemusik, sportsbegivenheder på storskærm og temaaftener.

  VIA Studentervæksthus Horsens

  Har du en god idé, som kunne blive til et produkt, en virksomhed eller lignende, er du velkommen i VIA Studentervæksthus Horsens. Her kan vi hjælpe dig med at gøre din idé til virkelighed.

  Bo tæt på Campus Horsens

  Som studerende på VIA Sygeplejerskeuddannelsen har du mulighed for at flytte ind i splinternye kollegieboliger, Campus Student Village, tæt på VIA Campus Horsens.

  Eller i en af de mange andre boliger, som VIA råder over i Horsens.

 • Kontakt

  Kontakt sygeplejerskeuddannelsen i Horsens.

  Har du spørgsmål om uddannelsen
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens
  Campus Horsens
  Chr. M. Østergaards Vej 4
  DK-8700 Horsens

  T: + 45 87 55 13 10
  E: siho@via.dk

  Find os på Google Maps

Tag uddannelsen her

Vil du vide mere?

Sygeplejerske Netuddannelsen

Bliv sygeplejerske over nettet

VIAs netbaserede sygeplejerskeuddannelse er noget for dig, hvis du gerne vil være i front i forhold til at inddrage it i sygeplejen.