Video

Dit første styregruppemøde

Som projektleder er det første styregruppemøde et vigtigt møde. Mødet skal være sikkert kørt, da det er grundlaget for dit projekt. Lektor Peter G. Harboe giver dig i denne video nogle håndgreb til at drive et godt styregruppemøde.

 

Dit første styregruppemøde er et møde, der skal være sikkert kørt, fordi det er det, der er grundlaget for dit projekt. Her får du nogle håndgreb til at drive et godt styregruppemøde.

  1. Det første spørgsmål, du skal stille dig selv, er, om du har haft kontakt med styregruppemedlemmerne? Det er nemlig vigtigt, at du ved, hvilket udbytte de vil have, og at du er bevidst om, hvilke andre projekter, de driver, der kunne kollidere med dit projekt.
  2. Det næste, du skal spørge dig selv om, er, om du har læst dokumenterne omkring projektet kritisk? Så du undgår, at der er overoptimisme eller ikke er ordentlig realisme i dit projekt.
  3. Inden selve mødet skal du sørge for at tjekke op på det lokale, mødet skal holdes i. Har du lavet en bordopstilling, der passer til deltagerne? Ved du om du kan koble din pc på og vise dine power points?
  4. Og lige før mødet – kommer du til tiden? Kommer du sådan, at du ejer lokalet, og du ejer mødet?
  5. Under selve mødet, skal du holde fast ved, at mødet drejer sig om beslutninger. Et styregruppemøde er forberedt til beslutninger. Det er meget vigtigt, at du holder fast i dette, så mødet ikke ender i brainstorming eller for mange alternativer. Beslutninger er det, du er kommet for at drive det her møde frem til.
  6. Når mødet er færdigt, skal der skrives et referat, som skal foreligge hurtigt og være præcist med ansvar og deadlines.

Så er du godt i gang med dit projekt!

Om Peter G. Harboe

Peter G. Harboe er underviser og forsker på VIA University College, Innovation og Karriere. Peter er cand.merc. og underviser på Diplom i Projektledelse en række moduler herunder metodefag, strategi og porteføljeledelse.

Peter har mere end 25 års erfaring fra projekter i dansk erhvervsliv og er ekspert i projektledelse, branding og markedsføring. Han er blogger, debattør og forfatter.

Se Peter G. Harboes ekspertprofil

Mere inspiration

Se flere
Agil projektledelse med scrum

Video

Vil du have succes med agil projektledelse?

En uddannelse i Scrum hjælper dig på vej. Lars forklarer hvordan.

Gå til siden
Sådan bliver du en dygtig Scrum Master

Artikel

Sådan bliver du en dygtig Scrum Master

Læs hvad der er afgørende, når du skal være Scrum Master og drive agil projektledelse.

Gå til siden

Kontakt

Peter Georg Harboe