Professionel voksenvejledning

Er du gearet til at vejlede voksne på rette vej? Bliv klædt bedre på til arbejdet.
Få et kompetenceløft i voksenvejledning og bliv bedre til at hjælpe voksne på vej.

Beskæftiger du dig med vejledning af voksne på et jobcenter? Eller er du karrierevejleder i en a-kasse, en fagforening, et fængsel, eller er du studievejleder på en uddannelsesinstitution? Så har du mere end nogensinde før brug for vejledningsstrategier til at vejlede og rådgive voksne - flere ledige skal i job, flere ufaglærte og kortuddannede skal have uddannelse, og flere voksne har generelt brug for professionel vejledning til at træffe karrierevalg.

Flere skal tilknyttes arbejdsmarkedet

De ufaglærte og kortuddannede voksne befinder sig i en udsat position med hensyn til ledighed på det danske arbejdsmarked. Det er derfor en vigtig samfundsmæssig opgave at give denne udsatte gruppe bedre muligheder for at få tilknytning til arbejdsmarkedet.

Det kan være svært for den enkelte at få et tilstrækkeligt kendskab til egne ressourcer og kompetencer samt få overblikket over de mange veje, omveje og genveje i systemet, og man vil naturligvis nødigt ende i en blindgyde.

Professionel voksenvejledning er meget afgørende for at kunne opfylde ambitionen om flere faglærte. Det er vigtigt, at du som vejleder hele tiden er up-to-date med samfundsudviklingen og de politiske indsatsområder. Du skal samtidig besidde evnen til at afklare det enkelte individs forudsætninger og potentiale.

Fx hvad motiverer den enkelte? Hvordan kan den enkeltes evner og kompetencer bringes i spil i forhold til karrierevalg? Og har du så som vejleder den grundlæggende viden og metoderne til at udføre dette arbejde bedst muligt?

Du og dine kolleger kan styrke jeres færdigheder ved at tage efteruddannelse hos VIA University College på kompetencegivende diplomniveau. Læs mere om vores kompetencegivende uddannelsesforløb herunder og se hvilke moduler, vi udbyder netop nu. Eller kontakt os for en nærmere snak omkring et eventuelt skræddersyet forløb.

Styrk dine vejledningskompetencer

 • Tilmeld dig diplommoduler i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning

  Modulerne giver dig viden og færdigheder i at vejlede voksne om uddannelse og valg af erhverv. Du får viden om valgprocesser, teorier og metoder til vejledning af voksne. Samtidig får du viden om væsentlige træk i samfundsudviklingen og etiske dilemmaer, som har betydning for din vejledningspraksis. Du finder de aktuelle moduler længere nede på siden her.

 • Deltag på vores metodeværksted

  Bliv rigtig god til at anvende nogle særlige metoder og bliv mere erfaren gennem konkret træning i brug af specifikke tilgange i din vejledning. I metodeværkstedet træner du på to eftermiddage udvalgte vejledningsmetoder sammen med de øvrige deltagere. Her vil der være rig mulighed for at få feedback fra såvel undervisere som andre deltagere. Kontakt os endelig for nærmere information.

 • Få skræddersyet uddannelsesforløb for en medarbejdergruppe

  Vi tilbyder et stort udvalg af relevante uddannelsesforløb med ECTS point for medarbejdergrupper. Dette sikrer, at alle er opdaterede i forhold til de tendenser og drivkræfter, der afspejler sig i samfundet.

  Er I faldet over et bestemt modul, som I finder interessant, kan vi målrette og tilrettelægge det, så det lige præcist matcher behovene på jeres arbejdsplads, og vi kan gennemføre det enten lokalt hos jer eller i moderne undervisningslokaler hos os.

Aktuelle uddannelsestilbud - klik ind og læs mere

Vil du vide mere?

Rita Buhl

Jeg er din kontaktperson

Rita Buhl
Lektor

T: +45 87 55 18 32
E: ribu@via.dk