Ontario

Den danske skolereform er på en række punkter inspireret af canadisk skole i delstaten Ontario. Læs mere om inspirationen fra Ontario her på siden.  

VIA University College er en del af et internationalt miljø af institutioner og netværk, der arbejder med skoleudvikling og professionel udvikling.

Inspirationen til at udvikle professionelle læringsfællesskaber er i vid udstrækning hentet fra delstaten Ontario i Canada. Her har man i gennem en årrække demonstreret overbevisende resultater bl.a. gennem arbejdet med omfattende kompetenceudvikling af medarbejdere og udvikling af professionelle læringsfællesskaber på skolerne.

Dansk reform er inspireret af Ontario

Den danske skolereform er på en række punkter inspireret af det arbejde, der er foregået i Ontario, og VIA har igennem de seneste år haft en lang række skoleledere, lærere, pædagoger og øvrige skolefolk med på videnrejser til Ontario for at se ved selvsyn, hvordan man kan arbejde med professionelle læringsfællesskaber.

Gennem vores samarbejde har vi samlet erfaringer og viden som efterfølgende bl.a. er formidlet gennem magasinet Liv i skolen, den tilbagevendende konference CanaDanish og i oversættelse af Ontarios Leadership Framework.

Det er vigtigt at lære af andres erfaringer, specielt når man arbejder med nye tilgange og forståelser, som det er tilfældet med professionelle læringsfællesskaber, der først har fundet anvendelse inden for uddannelsesområdet i Danmark inden for de seneste år.

Mere viden

Morten Stokholm fortæller om Ontario.

Canada synliggør læring - del 1

I Ontario, Canada synliggør lærerne læringsmål og succeskriterier for eleverne. Se mere i denne video, del 1. 
Se video
Morten Stokholm fortæller om Ontario.

Canada synliggør læring - del 2

Morten Stokholm har været på studietur i Canada og fortæller om skolesystemet i Ontario. Se mere i denne video, del 2.
Se video