Vi er løbende medansøger i flere projekter på skole- og dagtilbudsområdet - fra nationale til helt lokale initiativer. Herunder kan du danne dig et overblik over nogle af de projekter, vi deltager i.
Projekter støttet af Ministeriet for Børn, Unge og Ligestilling:
Inspirationsprogrammet for inklusion
Etårigt projekt som involverer udvalgte kommuner og skal understøtte den lokale inklusionsindsats.
Ro og klasseledelse
Halvårligt projekt, som involverer op mod 13 skoler i landet, der er udfordrede i forhold til ro og klasseledelse. Projektet har tre udviklings- og indsats spor: Ledelse, lærer og forældre.
Projekter støttet af Socialstyrelsen:
Uddannelsesforløb for VIDA - 2015-16
Projekt der efteruddanner pædagoger, ledere og konsulenter i fem kommuner i at arbejde systematisk, vidensbaseret og målrettet med forandring af pædagogisk praksis.
Ambassadører for tidlig opsporing - 2015-16
Projektet har fokus på at uddanne og kompetenceudvikle tværfagligt ambassadørkorps i opsporingsmodellen i 5 kommuner.
Projekter støttet af A.P. Møller Fonden:
Professionelle læringsfællesskaber- som drivkraft for elevernes læring og trivsel (2014-2016)
Projektet gennemføres i et samarbejde med Randers kommune samt område Horsensvej og område Grenåvej øst i Aarhus kommune.
Formål: At øge elevernes læring og trivsel gennem de fagprofessionelles systematiske samarbejde på baggrund af viden og data. Projektet omfatter både kursusdage og konsulentsparring.
Målgruppe: Projektet involverer alle ledere, lærere og pædagoger på 29 folkeskoler og 3 specialskoler over en tre årig periode.
Bevilling: 11.39 mill. kr.
Krop og kompetencer (2015-2016)
Projektet gennemføres i et samarbejde med Frederikssund, Herning, Ringkøbing-Skjern, Aalborg og Slagelse Kommune, Dansk Idrætsforbund, DGI og Dansk Skoleidræt.
Formål: At fremme og kvalitetssikre idræt og bevægelse i folkeskolen gennem formel opkvalificering til undervisningsfagskompetence og faglig opdatering i idrætsfaget,
Målgruppe: Skoleledere, lærere, pædagoger og frivillige. I alt deltager ca. 200 skoleledere, 800 idrætslærere og 2.400 øvrige lærere og pædagoger fra 43 skoler i
Bevilling: 5.000.000 kr.
Sang, bevægelse og læring
Projektet gennemføres i et samarbejde med Sangens hus i Herning, Musiklærerforeningen og Skolelederforeningen.
Formål: Sangfaglig opkvalificering af 320 musiklærere og pædagoger i 16 kommuner over hele landet i målrettet brug af sang og bevægelse i skoledagen til at understøtte Fælles Mål både i og uden for musiklokalet. Kommunerne ser i projektet en mulighed for at understøtte elevernes læring og trivsel ved at integrere sang og bevægelse i den længere og mere varierede skoledag. Opkvalificeringen har hovedvægt på konsulentstøtte på skolerne og sigter på at løfte skolernes sang- og musikfaglige ekspertise, herunder at målrette, planlægge, udføre og evaluere sang- og bevægelsesaktiviteter.
Bevilling 7.300.000 kr.
Skoleskak
Projektet gennemføres i samarbejde med Aalborg, Randers, Skanderborg, Silkeborg, Horsens, Vejle, Haderslev, Hvidovre, Herlev og Hillerød kommune.
Formål: Skolelærere fra 10 kommuner får mulighed for at opkvalificere sig som skoleskak-lærere og dermed give eleverne et kvalificeret og struktureret tilbud om skoleskak i undervisningen. Som en del af projektet udvikles to nye fagmoduler i samarbejde med VIA University College: Et grundmodul med 150 pladser i skoleskak som en del af den understøttende undervisning, matematik og it og et overbygningsmodul med 75 pladser omhandlende inklusion, klasseledelse og koordinatorfunktionen som skoleskaklærer.
Bevilling: 3.700.000 kr.