Socialt udsatte

Arbejder du med udsatte borgere, fx hjemløse, i kriminalforsorgen eller i misbrugsbehandling på væresteder og værksteder, som gademedarbejder eller i bostøtte og myndighed? Så finder du inspiration til kompetenceudvikling her på siden.

Når du arbejder med gruppen af socialt udsatte, oplever du også, at det er en bred og sammensat gruppe, hvor vi ofte særligt tænker på hjemløse, stofmisbrugere, prostituerede, sindslidende m.fl.

Det kan være svært at identificere den primære problematik, men det står tydeligt frem, at du har med gruppen af samfundets svageste borgere at gøre. De befinder sig i udkanten af de sociale og samfundsmæssige fællesskaber, og de har ofte flere komplekse og sammensatte problemstillinger, som viser sig på forskellige måder.

Som professionel i arbejdet med socialt udsatte spiller du en vigtig rolle i både rammesætningen, mødet med den enkelte og den enkeltes muligheder i forsøget på at leve et værdigt liv på sine egne betingelser.

Det kræver, at du kan arbejde både i relationen, arbejde anerkendende og have øje for de mere overordnede samfundsmekanismer omkring marginalisering, eksklusion og inklusion. Samtidig skal du have et metodeberedskab, som du kan trække på og jonglere med i mødet med den enkelte.

Uddannelsestilbud

Flere uddannelsestilbud

Voksenudredningsmetoden

Bliv styrket i voksenudredningsmetoden, du kan anvende til sagsbehandling og udredning af borgere på området for handicappede og udsatte voksne.

Læs om metoden

Inspiration

Fra borgerinddragelse til personaleinddragelse

Video

Fra borgerinddragelse til personaleinddragelse

Video: Sådan skal vi arbejde med borgere med psykiske vanskeligheder ud fra et borgerperspektiv.
Se video
Psykiatri: 12 metoder du kan anvende i arbejdet med borgeren

Artikel

Arbejder du med mennesker med psykiske vanskeligheder?

Her får du 12 metoder, du som professionel kan anvende i arbejdet med borgeren.
Læs artikel
Hvorfor er det så svært at tale om seksuelle overgreb

Artikel

Svært at tale om seksuelle overgreb?

Her kan du kan læse, hvorfor samtalen er så svær men virkelig vigtig.

Læs artikel

Kontakt

Lykke Kolby Stengaard
Charlotte Vange Løvstad