Modul

Eliteprogram for innovative landmænd - Digitale forretningsstrategier og -modeller

Er du landmand og vil du styrke dine kompetencer til at arbejde strategisk med udviklingen af nye forretningsmodeller eller en videreudvikling af de eksisterende?Vil du udvikle dine lederevner og styrke dit kendskab til nye teknologier, innovation og bedre dataanvendelse?Tilmeld dig og bliv klædt på til at tage ansvaret for at udvikle din virksomheds forretningsmodel.

Eliteprogram for landmænd

Vi får en masse fagligt og vigtigt input fra underviserne. Men det er også rigtig godt, at vi, som kolleger på efteruddannelsen, kan videndele med hinanden og udveksle erfaringer fra dagligdagen.

Jonas Würtz Midtgaard, Go’ Gris i Østbirk

Sted

Øvrige

Pris

28500.00 kr.

Dato

01.11.2019 - 30.03.2020

Ansøgningsfrist

04.10.2019

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

Om modulet

 • Mange moderne landmænd er allerede opkvalificeret på faglige kurser og ved foredrag. Dette program giver dig en samlet og meget strategisk rettet efteruddannelse.

  Du uddannes i innovation, nye teknologier og digitale forretningsmodeller.
  Som deltager bliver du en del af et stærkt netværk med en innovationsdagsorden. Du tager konsekvent udgangspunkt i din egen virksomhed, og det er afgørende, at du har lyst til at indgå i et netværk og dele erfaringer, gode som dårlige.


  Efter deltagelse i programmet kan du:

  • Analysere og vurdere forretningsmodeller og værdikæder
  • Udvikle nye innovative forretningsmodeller og værdikæder målrettet egen virksomhed
  • Udnytte din nye viden omkring hvordan præcisionslandbrug kan være givende for din forretning og dine omgivelser

  Uddannelsesforløbet kombinerer dygtigt lederskab med de allerstørste udfordringer, dansk landbrug står overfor i forhold til forbrugerforståelse samt økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

 • Programmet for innovative landmænd har som overordnet mål at udvikle dine lederevner og styrke dit kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling, så du kommer til at stå endnu stærkere i den globale konkurrence, der præger fødevareproduktionen.

  I programmet arbejder du bl.a. med: 

  • Innovationsmodeller og koncepttilgange herunder nytænkning i forhold til produkter, kanaler, marked, proces, ressourcebasis samt indkomst og kostmekanismer
  • Vurdering af egen forretningsmodel
  • Det personlige lederskab – og det at lede forandringsprocesser
  • Implementering af forandringer på bedriftsniveau
  • Aktuelle temaer målrettet landbrugserhvervet som præcisionslandbrug, forbrugertrends og nye markeder etc. og betydningen heraf for deltagernes egne bedrifter.

  Programmet er baseret på VIA University Colleges diplommodul "Digitale forretningsstrategier og-modeller" på 5 ECTS-point.  Diplomniveauet er valgt, da det er karakteriseret ved et solidt og ambitiøst teoretisk niveau med en tæt kobling til din egen praksis/virksomhed. Desuden vil der være en række aktuelle temaer, der er målrettet landbrugserhvervet og hvervet som ejerleder i en innovationsvirksomhed.

 • Programmet er målrettet innovative landmænd der ønsker at udvikle og styrke deres egen forretningsmodel.

 • Programmet har en varighed på 7 dage, fordelt på 10 måneder max. 25 deltagere.

  Undervisningen er baseret på en dynamisk vekselvirkning mellem teoretiske og praktiske oplæg, diskussioner, fremlæggelser og egne cases. Der forventes aktiv deltagelse, lyst til at give indspil til undervisningen fra egen virksomhed samt inspirere andre til at deltage i uddannelsen.

  • Mellem undervisningsdagene skal du forberede dig ved at læse pensum, reflektere over egen praksis, og omsætte det du har lært til din egen virksomhed.
  • Derudover vil der være 2 webinarer a’ 1,5 times varighed som opfølgning på undervisningsdagene.
  • Du skal deltage aktivt i gruppearbejde, lave mindre præsentationer for de andre deltagere om de udfordringer du står med i din hverdag og være klar på at indgå i et netværk med de andre deltagere.
 • ​For at blive optaget på uddannelsen Diploma of Engineering Business Administration (EBA) skal du have:

  • En teknisk videregående uddannelse på akademiniveau eller højere
  • To års relevant erhvervserfaring
   • fx. Lønseddel, hvor de 2 års anciennitet fremgår
   • Er du selvstændig skal du levere 2 års virksomhedsregnskab, hvor du fremgår som ejer.

  Opfylder du ikke adgangskravene, er det muligt at blive optaget på baggrund af en vurdering af realkompetencer. Læs om realkompetencevurdering.

Jeg synes, det er rigtig spændende, at vi der er etablerede landmænd får ny viden, så vi kan blive ved med at kompetenceudvikle os i takt med, at vores virksomheder vokser. Det nye uddannelsesprogram giver os fx en række værktøjer til at gøre det nemmere at bruge teknologien i hverdagen, til at være langt fremme i udviklingen og til at skabe nogle rigtig gode resultater.

Kristina Skeldal, Skeldal Farms i Brædstrup

Mere viden

Pioneren fra Ballegaard

Jens Lei fra Blans er udvalgt som en af 24 pionerer, der er med til at tegne fremtidens landbrug i Danmark. Hans spidskompetence er præcisionsteknologi på markerne, der skal gøre det godt - både for landmandens økonomi og miljøet.

Læs artiklen på jv.dk

Vi skal bruge de værktøjer, vi har til rådighed

24 landmænd er startet på ny efteruddannelse inden for innovation, deriblandt Morten Lund Olesen, der er driftsleder i Dansk Landbrugs Management, og som står for driften af Vallø Stifts planteavl.

Læs artiklen på folketidende.dk

Åbning af uddannelsen

En udsendelse om åbningen af uddannelsen fra TV2 Østjylland. (fra 4.20 min. inde i udsendelsen)

Se indslaget på tv2ostjylland.dk

Kontakt

askr480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

finn-lille.jpg

Faglig kontakt