Sammensæt din egen uddannelse

Tager du en hel pædagogisk diplomuddannelse, kan du vælge at specialisere dig inden for flere retninger.

Du kan også tage moduler på tværs af retningerne. Hvis du ikke har et særligt ønske om at tage en hel diplom, kan du også sagtens bare tage dét eller de moduler, der er relevant for dig nu og her og så senere bygge ovenpå – dog inden for 6 år, hvis du vil have en hel diplom.

Medier og kommunikation - Læringsvejleder

Uddannelsesretningen hører til Pædagogisk diplomuddannelse

Tilføj som favorit
Få kompetencer til at arbejde bredt med pædagogisk udvikling inden for læring, it og medier, design og innovationsprocesser, pædagogisk og didaktisk udviklingsarbejder, forandringsledelse og kollegial vejledning.

Dit udbytte

Med uddannelsesretningen ’Medier og kommunikation’ vinkler du din pædagogiske diplomuddannelse i en retning, som er særlig relevant for dig.

Uddannelsesforløbet til Læringsvejleder
Du kan også uddanne dig til læringsvejleder og få kompetencer til at udfolde den nye bekendtgørelse for det pædagogiske læringscenters arbejde med didaktiske udviklingsarbejder med fokus på ny viden om læring, digitale læringsressourcer og teknologiforståelse, forandringsledelse og kollegial vejledning.

Uddannelsesretningen ’Medier og kommunikation’ giver dig kompetencer til at arbejde med udvikling inden for læring, it og medier i relation til pædagogisk praksis. Det pædagogiske perspektiv i uddannelsen udvikles gennem en teoretisk indføring i forskningsbaseret viden om sammenhæng mellem læring, teknologi og didaktisk design relateret til understøttelse af pædagogisk udvikling.

Du bliver bedre til at:

 • udvikle personlige, faglige og praktiske kompetencer til at varetage opgaver som vejleder, formidler og iværksætter i forhold til børn og voksnes læreprocesser
 • indgå i videndeling og organisationsudviklingsprocesser i egen organisation
 • igangsætte og deltage i udviklingsarbejde inden for didaktik, digitalisering, informationsteknologi og kommunikationsprocesser
 • håndtere didaktisk vejledning og forandringsledelse
 • analysere og vurdere det pædagogiske arbejde i relation til skole og dagtilbuds udviklingsinitiativer.
Læs hele beskrivelsen
Det har været rigtig godt. Jeg har fået mange kompetencer med mig, og rygsækken er fyldt op med viden og ideer. Det har været meget spændende at fordybe sig som man gør, når man skriver eksamensopgave.
Thilde Løvig, Læringsvejleder
 • Hvem deltager

  Denne retning er relevant for dig, der er underviser, formidler, konsulent eller leder ved en institution eller virksomhed med et pædagogisk sigte. Herunder gælder også læringsvejledere, som har brug for professionel funktionskompetence.

 • Opbygning og adgangskrav

  Medier og kommunikation er en uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse.

  Ønsker du at tage en fuld pædagogisk diplom med specialisering i medier og kommunikation, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

  Uddannelsesforløb til læringsvejleder
  For at opnå kompetencer til funktionen som læringsvejleder anbefaler vi et uddannelsesforløb på tre moduler: Hhv. diplommodulerne 'Læring og læringsressourcer' og 'Vejledning og organisatoriske læreprocesser' samt ét, ud af en række valgfrie moduler der gør det muligt at tone dit uddannelsesforløb, heriblandt 'Mediepædagogik og -didaktik' og 'Fagdidaktik og evaluering'.

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den pædagogiske diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den pædagogiske diplomuddannelse.

  Adgang er betinget af, at du har en relevant adgangsgivende uddannelse som lærer eller pædagog eller tilsvarende professionsbacheloruddannelse. Desuden skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring.

Kontakt

cohj480x480.jpg

Connie Hjortshøj

Administrativ partner

+45 87 55 18 90

cohj@via.dk

Connie Hjortshøj

Administrativ partner

+45 87 55 18 90

cohj@via.dk

cohj480x480.jpg
jes480x480.jpg

Jette Aabo Frydendahl

Faglig kontaktperson

+45 87 55 19 79

jes@via.dk

Jette Aabo Frydendahl

Faglig kontaktperson

+45 87 55 19 79

jes@via.dk

jes480x480.jpg
heto2018480x480.jpg

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

heto2018480x480.jpg

Netværk

Forum for læringsvejledere

Forum for læringsvejledere

Mød andre læringsvejledere og få ny viden på vejleder- og skoleområdet og mulighed for videndeling, sparring og samskabelse på tværs af skoler og kommuner.