Retning

Rusmiddel

Arbejder du inden for feltet med misbrug og rusmidler? Så sæt retning på din uddannelse og få nyeste viden på området. Du sikrer dig en større og bredere ekspertise inden for forebyggelse og behandling af misbrug.

Rusmiddel

Jeg har haft stor gavn af undervisningen, da jeg som leder var med til at starte Danmarks første (og eneste) misbrugscenter for borgere med nedsat psykisk funktionsniveau i Aalborg Kommune. Uddannelsen gav en fantastisk indsigt og en dybere forståelse for, hvorfor nogle løsninger blev valgt frem for andre.

Linda Jeanette Primdahl, Tidligere studerende

Om retningen

 • Med uddannelsesretningen ’Rusmiddel’ vinkler du din sociale diplomuddannelse i en retning, som er særlig relevant for dig.

  Du sikrer dig nyeste viden om de relevante teorier og metoder, der gør sig gældende på rusmiddel- og misbrugsområdet og får dem sat i tæt relation til egen praksis.

  Du bliver bedre til at:

  • undersøge, beskrive og vurdere problemstillinger i socialt arbejde på rusmiddelområdet
  • anvende relevante metoder i dit daglige arbejde
  • begrunde dit valg af tilgang i konkrete problemstillinger ude i praksis
  • håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i arbejdssammenhænge
  • indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde
  • påtage dig ansvar inden for rammerne af socialfaglig etik
  • udvikle egen socialfaglige praksis på rusmiddelområdet
 • Uddannelsen er relevant for dig, som arbejder som behandler i dag- og døgnbehandlingen i den sociale stofmisbrugsbehandling.

  Den henvender sig også til dig, der arbejder med behandlingsindsatser på enten kommunale misbrugscentre, offentlige ambulante eller døgnbehandlingsinstitutioner samt selvejende institutioner og private udbydere af misbrugsbehandling, som stofmisbrugere visiteres til.

 • Rusmiddel er en uddannelsesretning under den sociale diplomuddannelse.

  Vil du tage en fuld social diplom og specialisere dig inden for rusmidler, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler for den sociale diplomuddannelse, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

  De to retningsspecifikke moduler beskæftiger sig henholdsvis med det samfundsmæssige niveau og det metodiske niveau på rusmiddelområdet.

  De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

  • Rusmiddelbrug og dobbeltproblematikker
   Modulet giver dig viden om, hvilke rammer og institutionelle kontekster det praktiske sociale arbejde er underlagt og hvilken betydning det har i praksis.
  • Metoder på rusmiddelområdet
   Modulet omhandler det metodiske niveau i praktisk socialt arbejde,

  Du kan tage modulerne som en del af en hel social diplomuddannelse, eller du kan vælge blot at tage et eller begge moduler som efteruddannelse.

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den sociale diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den sociale diplomuddannelse.

  Læs mere om Rusmiddel

Det siger deltagerne på uddannelsen

Talebobbel

Har fået solid og grundlæggende viden

Læs hvad deltagerne på uddannelsesforløbet i rusmiddel har at sige om forløbet.

Gå til side

Kontakt

heid480x480.jpg

Administrativ kontakt

chvl480x4802019.jpg

Faglig kontakt

agra480x480.jpg

Studievejleder