Tandplejer smiler

Tag en diplomuddannelse i oral helse

Diplomuddannelsen i oral helse

Tilføj som favorit
Har du lyst til at udfordre dig selv, uddybe din viden og styrke dine kompetencer inden for tandpleje? Så tag diplomuddannelsen i oral helse og få en uddannelse på samme niveau som en professionsbachelor i tandpleje.

Dit udbytte

Du tilegner dig et bredt perspektiv på daglig praksis i tandklinikken. Strukturændringer inden for tandplejen medfører konstant nye arbejdsopgaver og ansvarsområder, og i hverdagen stiller det stadig større krav til faglig viden, alsidighed og omstillingsevne.

Du styrker dine kompetencer til at indgå i et kvalificeret samarbejde med både patienter, kolleger og samarbejdspartnere inden for fagområderne ortodonti, pædodonti samt special- og omsorgstandpleje.

Dit udbytte:
 • Styrkede kompetencer at analysere og vurdere samt formidle problemstillinger fra praksis.
 • Evnen til at begrunde og formidle valgte handlemuligheder inden for oral helse, der relaterer sig til udvikling af denne praksis.
 • Udvikling af din egen praksis og tværfaglige samarbejder.
 • Styrket evne til at håndtere udviklingsorienterede situationer.
Læs hele beskrivelsen
 • Uddannelsens opbygning

  Diplomuddannelsen i oral helse udbydes i samarbejde mellem VIA University College og Aarhus Universitet, Health, Institut for Odontologi og Oral Sundhed.

  Uddannelsen giver 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.
  Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage uddannelsen, du skal blot have færdiggjort dit studie inden for seks år. På den måde kan du nemt forene videreuddannelse med både familieliv og karriere. Du kan også vælge kun at tage enkelte moduler som videreuddannelse. 

  Uddannelsen består af:
  • 2 obligatoriske moduler
  • En række valgfrie moduler
  • 1 afgangsprojekt

  De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at målrette din uddannelse inden for temaer, som er særligt relevante for dig.
  For valgmodulerne Ortodonti I og Ortodonti II er det en forudsætning, at du arbejder med ortodonti i daglig praksis og har tilknytning til en specialtandlæge i 8 ud af de 11 uger, modulet varer.

  Vil du gerne tage et modul, som ligger uden for uddannelsens faglige område, kan du også det - dog højst 15 ECTS point.

  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. I studieordningen finder du blandt andet en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.

 • Hvem deltager

  Uddannelsen er for dig, der er tandplejer, klinisk tandtekniker eller har gennemført en akademiuddannelse i odontologisk praksis.
 • Adgangskrav

  Du skal minimum have en relevant adgangsgivende uddannelse svarende til en erhvervsakademiuddannelse¸ en mellemlang videregående uddannelse (professionsbachelor) eller en videregående voksenuddannelse (VVU). Samtidig skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering her.
 • Sådan tilmelder du dig

  Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Kontakt

hved480x480.jpg

Heidi Vedel

Administrativ partner

+45 87 55 19 13

hved@via.dk

Heidi Vedel

Administrativ partner

+45 87 55 19 13

hved@via.dk

hved480x480.jpg
agra480x480.jpg

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

agra480x480.jpg