Kvinde holder appelsin, æble og kiwi frem

Tag en ernæringsfaglig diplomuddannelse

Ernæringsfaglig diplomuddannelse

Tilføj som favorit
En ernæringsfaglig diplomuddannelse giver dig kompetencerne til at arbejde med aktuelle temaer inden for ernæring, fødevarer og sundhed samt udvikle den ernæringsfaglige praksis.

Dit udbytte

Under studiet tilegner du dig stor indsigt og forståelse for ernæringens betydning i dagens samfund.

Uddannelsen tager udgangspunkt i et almenmenneskeligt tema om, hvordan vi behandler os selv i forhold til ernæring og sundhed. Fagindholdet er direkte omsætteligt i det danske hverdagsliv og har betydning for os alle, hvad enten du arbejder med børn, unge, ældre, syge, overvægtige eller andre grupper af mennesker.

Dit udbytte
 • Styrkede kompetencer til analyse, vurdering, dokumentation og formidling af problemstillinger.
 • Evnen til at begrunde og formidle valgte handlemuligheder inden for sundhedsfremme og forebyggelse i relation til udviklingen af den ernæringsfaglige praksis.
 • Håndtering af komplekse og udviklingsorienterede situationer.
 • Udvikling af egen praksis og tværfaglige samarbejder.
Læs hele beskrivelsen
 • Uddannelsens opbygning

  Diplomuddannelsen giver 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.
  Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage uddannelsen - du skal blot have færdiggjort den inden for seks år. På den måde kan du nemt forene videreuddannelse med både familieliv og karriere. Er du interesseret i kun at tage enkelte moduler som videreuddannelse, kan du også det.

  Diplomuddannelsen består af:
  • 2 obligatoriske moduler
  • Et antal valgfrie moduler
  • 1 afgangsprojekt.

  De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at målrette din uddannelse inden for temaer, som er særligt relevante for dig.

  Du kan desuden vælge moduler uden for uddannelsens faglige område, dog højst 15 ECTS point.

  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. I studieordningen finder du blandt andet en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.

 • Hvem deltager

  Uddannelsen er for dig, som fx enten er sygeplejerske, sundhedsplejerske, fysioterapeut, diætist, ernærings- og husholdningsøkonom eller for dig, som har en anden sundhedsfaglig uddannelse.

  Og har du en pædagogisk baggrund, kan du få generel viden om sundhed, ernæring og fysisk aktivitet, som du professionelt kan bruge i dit arbejde.
 • Adgangskrav

  Du skal minimum have en relevant adgangsgivende uddannelse svarende til en erhvervsakademiuddannelse eller en uddannelse som professionsbachelor i ernæring og sundhed, sygeplejerske, fysio-/ergoterapeut, pædagog eller tilsvarende.

  Samtidig skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering her.
 • Sådan tilmelder du dig

  Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Kontakt

hved480x480.jpg

Heidi Vedel

Administrativ partner

+45 87 55 19 13

hved@via.dk

Heidi Vedel

Administrativ partner

+45 87 55 19 13

hved@via.dk

hved480x480.jpg
agra480x480.jpg

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

agra480x480.jpg