Lotte Thøgeresen, forskningschef for forskningscentret VIA Byggeri, Energi & Miljø

Se hvordan VIA er involveret i det EU-støttede projekt Coast to Coast Climate Challenge

VIA University College er involveret i en håndfuld af de 24 delprojekter i det EU-støttede Coast to Coast Climate Challenge. I videoen fortæller Lotte Thøgersen bl.a. om Klimatoriet, hvor VIA skal være med til at løfte undervisnings- og forskningsdelen.

 

Lotte Thøgersen, forskningschef for forskningscentret VIA Byggeri, Energi & Miljø, fortæller i filmen om VIAs involvering i Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC).

VIA er med i projektet, som består af 24 delprojekter, og sidder derudover med i projektets vidensbank, hvor samtlige deltagere kan trække på viden til de udfordringer, de møder i projekterne.

Et af VIA-projekterne er Klimatoriet, som er et samarbejde mellem VIA, Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, hvor VIA skal bidrage til at løfte undervisnings- og forskningsdelen. Klimatoriet er et af de to fyrtårnsprojekter i C2C CC.

Klimaløsninger kan spredes globalt

Med internationale studerende fra 60 forskellige lande har VIA en unik mulighed for, at de løsninger projektet kaster af sig, ikke bare forbliver nationale, men at de spredes internationalt ud til de samarbejder VIA har fx har i Mellemøsten, Kina og Sydafrika.

Coast to Coast Climate Challenge er et 6-årigt klimatilpasningsprojekt, der løber fra 1. januar 2017 til 31. december 2022.

Projektet ledes af Region Midtjylland og har et budget på 90 mio. kr., hvoraf EU støtter projektet med ca. 52 mio. kr. gennem LIFE-programmet.