DELEBOKS

Udviklet af: Anders Wiese Christensen, Mikkel Kirchhoff og Joachim Krøyer. // Uddannelses: Markedsføringsøkonomi, Erhvervsakademi Aarhus.

 Deleboks, Innovationsprisen 2017

DELEBOKS vil udlåne gratis og miljøvenlige flyttekasser. Deleboksene bliver let tilgængelige ude i byen både i containere og blandt brugerne, hvor man kan hente kasserne fra hinanden.

På sigt bliver alt dette digitalt automatiseret. I forbindelse med flytningen skal man genoverveje mange af ens faste omkostninger som el, forsikring og internet. Vi agerer salgskanal for værdibaseret virksomheder i hver af brancherne.

Dette sker primært gennem en e-mail som folk tilvælger af fri vilje, når de låner kasserne. I denne mail beskriver vi, hvorfor man bør vælge de virksomheder, vi samarbejder med.

Jo flere kasser vi har, desto flere kan vi konvertere, hvilket fører til flere kasser. Mængden af kasser vi selv kan købe ind stiger derfor eksponentiel, og stigningen i starten er derfor minimal.
Pengene skal derfor bruges til at købe flere kasser hjem, så vi kan vækste meget hurtigere og samtidig få delevenlighed, miljøvenlighed og genanvendelighed ud i hænderne på folket.

DELEBOKS’ kasser kører i et lukket cirkulært system, hvor de ødelagte bliver sendt tilbage til producenten, hakket til granulat og derefter lavet til nye kasser, der igen kan give værdi for flyttende.
DELEBOKS tænker flyttekasser på en ny, miljøvenlig og deleøkonomisk måde, som samtidigt er økonomisk bæredygtig og skalérbar.

Se en video-præsentation af projektet