Webcofounder

Udviklet af: Esben Brandborg Østerby. // Uddannelse: Pba. i Innovation og Entreprenørskab, Erhvervsakademiet Lillebælt.

 


Webcofounder er en videobaseret online matchmaking platform for iværksættere. Dvs. en klassisk tosidet markedsløsning. Det kunne f.eks. være David, som har en ide, men ikke kompetencerne til at eksekvere den. På den anden side står Susan, som har de kompetencer David søger. Hermed et match.

Alle brugere kan præsentere sig selv med en kort video. Det samme kan man på sin ide-side, hvor man også kan modtage konstruktiv feedback fra andre brugere. Disse kan også følge siden for at få de seneste vlogs. Indholdet af videoerne er op til brugeren og alle er velkomne uagtet hvilket stadie man er i og hvad enten, man har en ide eller ej.

Forretningsmodellen er abonnementsbaseret for investorer og rådgivere, men er 100 procent gratis for iværksætter segmentet. Ideen finansieres via bootstrapping og omend nødvendigt via legat- og fondsmidler.

Webcofounder gentænker således både måden vi finder vores samarbejdspartnere på og hvordan man som iværksætter hurtigt og nemt kan få valideret hvor god ens ide er.
Platformen er med til at udbedre nogle af de udfordringer et startup typisk står overfor og gør det således lettere at blive iværksætter og sjovere for andre at følge processen. Konceptet vil desuden forbedre vilkårene for iværksættere og dermed øge chancen for et større arbejdsudbud.

 

Besøg Webcofounders hjemmeside

Se en video-præsentation af projektet