100 ekstra pladser på VIAs læreruddannelser i Region Midtjylland

VIA er blevet tildelt 100 ekstra pladser på læreruddannelserne i Region Midtjylland, for at afhjælpe manglen på uddannede lærere. Det betyder, at VIA allerede fra i år kan optage 1093 lærerstuderende mod 993 sidste år. Foto:Arkiv
Manglen på uddannede lærere fik i år VIA University College til at søge om en øget dimensionering på læreruddannelsen. Nu har Uddannelses- og forskningsministeriet tildelt VIA 100 ekstra pladser på læreruddannelserne i hele Region Midtjylland.
”Vi er glade for, at vi kan øge optaget på læreruddannelsen. Pladserne vil vi især bruge på vores uddannelser uden for de store byer, hvor manglen på uddannede lærere er størst. Det er vigtigt, at skoler over hele landet har adgang til dygtige lærere,” siger Elsebeth Jensen, der er uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA. 

Hun har netop fået grønt lys fra Uddannelses- og forskningsministeriet til at oprette 100 ekstra studiepladser, så VIA allerede fra i år kan optage 1093 lærerstuderende mod de tidligere 993. 

Studiepladser oprettes i Silkeborg, Randers, Holstebro, Nørre Nissum og Skive

De ekstra pladser skal dels bruges på at optage studerende på VIAs to uddannelsesstationer i Randers og Holstebro, hvor studerende for første gang i år kan vælge at tage en læreruddannelse. Stationerne er et forsøg på at tiltrække flere lærerstuderende lokalt, fordi undersøgelser viser, at der er studerende, som ikke vil flytte for at tage en læreruddannelse. Derudover bliver færdiguddannede lærere ofte boende i lokalområdet efter endt uddannelse. 

VIAs læreruddannelser, som udbydes i Aarhus, Silkeborg, Nørre Nissum, Skive og nu også Randers og Holstebro. Og her tæt på ansøgningsfristen igennem kvote 1 den 5. juli, er tendensen en større søgning til læreruddannelsen i VIA, fortæller uddannelseschefen. 

”Det er primært ansøgere til de nye uddannelsesstationer. Men tendensen gælder også vores faste udbudssteder, så det er glædeligt,” siger Elsbeth Jensen.

Ikke ekstra studiepladser i Aarhus

Ud over Holstebro og Randers vil de ekstra studiepladser blive oprettet i Nørre Nissum, Skive og Silkeborg. I Aarhus, som er VIAs største læreruddannelse, bliver der ikke oprettet flere pladser end de i forvejen 500. Det skyldes, at manglen på uddannede lærere er størst uden for Aarhus. 

Læreruddannelsen er – som mange andre uddannelser - dimensioneret, hvilket betyder, at der er sat et loft over, hvor mange studerende, de forskellige professionshøjskoler må optage. 

For yderligere kommentarer, kontakt:

Elsebeth Jensen, uddannelseschef, VIA Læreruddannelsen
T: 87 55 30 15
E: ej@via.dk