3.125 ansøgninger til VIAs uddannelser i Horsens

Studiemiljøet på VIA Campus Horsens er internationalt og mangfoldigt. Foto: Arkiv
VIA Campus Horsens har modtaget 3.125 ansøgninger fra studerende, som har søgt ind på deres uddannelser som 1. prioritet. Det er en fremgang på 104 ansøgninger sammenlignet med 2016. 
Flere uddannelser har modtaget markant flere ansøgninger i 2017 sammenlignet med 2016 - i særdeleshed sygeplejerskeuddannelsen har oplevet en flot fremgang. Her har 38 flere, 49,4 procent, søgt om at komme ind på uddannelsen som 1. prioritet. 

Value Chain Management- og Global Business Engineering-uddannelserne er ligeledes blandt de uddannelser, mange har valgt som 1. prioritet. De har fået henholdsvis 12 ansøgninger, 23,5 procent, og syv ansøgninger, 21,2 procent flere end sidste år.

Bygningskonstruktøruddannelsen fyldte 50 år tidligere i år. Og det er en uddannelse, der stadigvæk er attraktiv blandt de kommende studerende, for den har modtaget 11 førsteprioritetsansøgninger svarende til 14,5 procent flere end i 2016. 

Blandt de mindre uddannelser oplever produktionsteknolog-uddannelsen en øget interesse og kan glæde sig over en stigning på 33,3 procent i antallet af ansøgninger.

Stor søgning til både offentligt- og privatrettede uddannelser
Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen, glæder sig over den fortsat meget store søgning til VIAs uddannelser.

”Det er især positivt, at der er massiv søgning til både VIAs offentligt- og privatrettede videregående uddannelser. Det er jo afgørende med veluddannede medarbejdere som drivkraft til både at understøtte vækst i erhvervslivet og til at udvikle den offentlige sektor innovativt,” siger Harald Mikkelsen og tilføjer:

”Den store søgning til VIA gennem både kvote 1 og 2 beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som bygger bro mellem læring og handling ved at veksle mellem undervisning og praktikperioder på arbejdspladser, og som giver mulighed for at sætte aftryk på samfundet”.

Innovativt og internationalt studiemiljø

Det er ikke kun det faglige miljø på VIA Campus Horsens, som er med til at tiltrække studerende. Studiemiljøet spiller også en væsentlig rolle, og her adskiller VIAs uddannelser i Horsens sig ved at have et meget internationalt og mangfoldigt miljø. 

Studiemiljøet klæder de studerende på, så de kan agere i en global verden uanset om de bliver ansat i en dansk eller international virksomhed.  Og det store fokus der er på at arbejde innovativt, hjælper de studerende uanset om de ønsker at starte egen virksomhed eller om de vil arbejde med innovation inden for rammerne af en eksisterende virksomhed.

Pressekontakt for yderligere oplysninger
Direktør i VIA Erhverv
Konstantin Lassithiotakis
T: 87 55 40 11
E: kl@via.dk

Rektor for VIA University College
Harald Mikkelsen
T: 87 55 10 01
E: hm@via.dk 

Kommunikationsmedarbejder
Søren Munch Terkelsen
T: 87 55 14 28
E: somt@via


Læs her om kvote 1-ansøgningstallene fordelt på byer og hovedområder

 

Hvad er kvote 1 og 2?
Antallet af ansøgninger til VIAs uddannelser omfatter kvote 1- og kvote 2-ansøgninger samlet.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Alle kvote 1- og kvote 2-ansøgere får den 28. juli besked på e-mail og i e-boks, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelse.

Fakta om VIA Campus Horsens

Campus Horsens udbyder 22 forskellige uddannelser + to masteruddannelser
12 af uddannelserne bliver udbudt på dansk, 10 på engelsk
På Campus Horsens er der ca. 4.000 studerende – halvdelen er internationale studerende
Campus Horsens har 350 ansatte.

Fakta om VIA University College

  • VIA er Danmarks største professionshøjskole med 18.600 studerende og 2.100 medarbejdere.
  • VIA udbyder 45 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i syv byer i Region Midtjylland. Campusserne ligger i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenå.
  • VIA er kåret som Danmarks mest entreprenante uddannelsesinstitution af Young Entreprise.
  • VIA har 18 videncentre, der beskæftiger sig med praksisrettet forskning, udvikling og innovation. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.
  • VIA har fokus på det internationale område gennem blandt andet uddannelseseksport, udenlandske studerende på VIAs uddannelser og danske VIA-studerende på praktik- og studieophold i udlandet. 
  • VIA samarbejder tæt med virksomheder, offentlige institutioner, organisationer og andre interessenter i ind- og udland. Samarbejdet vedrører blandt andet udvikling af uddannelser, forskningsprojekter og studentermobilitet.
  • VIA er Nordens største udbyder af efter- og videreuddannelse gennem bl.a. kurser, akademiuddannelser, diplomuddannelser og skræddersyet kompetenceudvikling. 

 

Læs mere om VIA University College på www.via.dk