315 nye studerende starter i Silkeborg og Ikast

315-nye-studerende-starter-i-silkeborg-og-ikast
Både sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg og pædagoguddannelsen i Ikast melder om fuldt hus med nye studerende, der skal begynder til september. Læreruddannelsen i Silkeborg har stadig ledige pladser.

I nat fik tusindvis af håbefulde ansøgere besked om, hvorvidt de er optaget på en videregående uddannelse eller ej. Og her markerer Silkeborg og Ikast sig endnu en gang som populære studiebyer med 1.280 ansøgninger til uddannelserne som sygeplejerske og folkeskolelærer i Silkeborg og pædagoguddannelsen i Ikast, som organisatorisk hører til VIAs campus i Silkeborg. Der er p.t. optaget 315 nye studerende på de tre uddannelser.

”Vi er meget glade for, at der nu for tiende år i træk har været en meget stor søgning til VIAs over 40 forskellige videregående uddannelser i Region Midtjylland. I år har vi modtaget i alt 19.331 ansøgninger, hvilket er mere end tre gange så mange, som vi kan optage på VIAs uddannelser,” siger professionshøjskoledirektør for VIA University College, Kirsten Bundgaard. 
I Silkeborg er der fuldt hus på sygeplejerskeuddannelsen, hvor 90 nye studerende kan se frem til at starte efter sommerferien. Ligeledes er pædagoguddannelsen i Ikast fyldt op med 118 nye studerende. 

Ledige pladser på læreruddannelsen

På læreruddannelsen i Silkeborg er 107 studiepladser allerede blevet besat. Der er dog stadig en del ledige pladser forud for studiestart i september. VIA har traditionelt et efteroptag frem til studiestart på i alt et par hundrede studerende, og nogle af dem ventes at blive lærerstuderende i Silkeborg. 

Efteroptaget består primært af ansøgere, der fik afslag på de uddannelser, de søgte i første omgang, eller som ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen.

De ledige pladser skal ses i lyset af, at mange unge har læreruddannelsen i Aarhus som deres førstevalg, ligesom det i år blandt andet også er planen at etablere læreruddannelse på såkaldte uddannelsesstationer hos VIA i Randers og Holstebro. 

Overvej alternative muligheder

Skulle man være en af dem, der har fået et afslag på drømmeuddannelsen, så har professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard en klar opfordring:

”I stedet for at miste modet vil jeg opfordre de unge, der har fået afslag, til at være åbne over for alternative muligheder og eksempelvis søge optagelse på en anden geografisk lokation. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse og et uddannelsessted, der ikke i udgangspunktet var det foretrukne,” siger Kirsten Bundgaard.

Blandt andet har VIA stadig ledige pladser på sygeplejerskeuddannelsen i Viborg og på pædagoguddannelsen i Holstebro. Ligeledes er der ledige pladser på en lang række andre professionsbacheloruddannelser i hele Region Midtjylland. 

”Hvis man ønsker en af de ledige studiepladser, anbefaler vi at være hurtig på aftrækkeren. Studievejledere sidder klar til at behandle de ansøgninger, der kommer ind de kommende uger – og frem til studiestart i august-september. 
Man kan se den samlede oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside,” siger Kirsten Bundgaard. 

Se oversigt over ledige studiepladser på via.dk/ledigepladser

Pressekontakt for yderligere information

Kirsten Bundgaard, professionshøjskoledirektør ved VIA University College
Mobil: 87 55 10 18
E-mail: kibu@via.dk
Kiri Kesby, journalist i VIAs kommunikationsafdeling
Mobil: 87 55 14 61 / 20 49 90 30
E-mail: kike@via.dk