Dansk afgangsfilm udtaget til Berlinalen

Holdet bag filmen. Fra venstre: Kristoffer Ager, Morten Krebs, Leonard Bismuth, Jeremie Becquer, Allan Michaut, Ditte Wad Andersen, Michael Nielsen, Pauline Champetier, Maria Sandvig Nielsen.
Et hold studerende fra The Animation Workshop i Viborg er udtaget til Berlinalen med deres afgangsfilm Vermine. 

Berlinalen har i dag annonceret de udvalgte film i konkurrencen Generation 14plus for bedste ungdomsfilm. På listen er også et dansk bidrag – afgangsfilmen Vermine fra The Animation Workshop i Viborg. 

I filmen møder vi Hubert, en poetisk rotte, hvis håbefulde ord står i skarp kontrast til den verden han lever i. En grå og trist virkelighed, fyldt af fremmede, som bevæger sig rundt i den parisiske metro, gemt bag høretelefoner og smartphones, uden at ænse hinanden.  Men en dag går det galt, for i den barske verden har det konsekvenser, hvis man skiller sig ud.

”Vermine bygger på min egen personlige oplevelse af diskrimination. Jeg ville skabe en film, der kunne få publikum til at reflektere over problemet,” siger instruktøren Jeremie Becquer. 

Et års arbejde ligger bag filmen

Et hold af ni studerende har knoklet i et år for at producere filmen, som trækker på alt hvad de har lært gennem tre og et halvt års studier på de to professionsbachelor-uddannelser: Karakteranimation og Computer Graphic Arts. 

”Fantastisk stort og flot at de kommer så langt. Umanerlig flot gået af de studerende, at de trænger igennem til Berlinalen med en studenterfilm. Vermine er et lille mesterværk,” udtaler Morten Thorning, centerchef for The Animation Workshop.

The Animation Workshop er desuden repræsenteret i Berlin med kortfilmen Solar Walk instrueret af Réka Bucsi i konkurrencen om bedste kortfilm. Filmen er produceret af The Animation Workshop, og desuden også opsat som live performance, i mødet mellem original, moderne jazz, big band musik, poetiske sange og animerede billeder.

Solar Walk er komponeret af Niels Marthinsen og Susi Hyldgaard og fremføres live af Aarhus Jazz Orchestra feat. Susi Hyldgaard og Ingeborg Thisted Højlund under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund. Værket kunne opleves live i Viborg, Aarhus og København i efteråret 2017, som en del af Aarhus2017. 

Filmen er udtaget til Generation 14plus for bedste ungdomsfilm. Vinderen af kategorien modtager en Krystalbjørn. I år finder den 68ende Berlinale sted fra 15.- 25. februar. 

Om instruktøren

Jeremie Becquer, er født i 1991 i Luxembourg. Han har tidligere studeret Karakteranimation ved LTAM Luxembourg, inden han startede på professionsbacheloren i Karakteranimation ved The Animation Workshop/VIA University College i Viborg. Under sin uddannelse har Jeremie arbejdet for animationsstudier som Cartoon Saloon, Ankama og Spa Studio.

Jeremie debuterer som instruktør med afgangsfilmen ”Vermine”, og håber på at kunne lave flere film i fremtiden. Han bliver færdig som karakteranimator den 19. januar 2018.


For yderligere information, kontakt venligst

Camilla Engel
T: 87 55 49 12
E: caen@via.dk

Nathalia Hentze Nielsen
T: 87 55 49 10
E: nahn@via.dk