En køn debat: Så er programmet for årets udgave af Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum klart

Uddannelsesdebatten - et folkemøde om uddannelse og skolegang
Årets Uddannelsesdebat har Køn og uddannelse på programmet. Arrangementet vil være en blanding af spændende oplæg, debatter og samtalesaloner, hvor man kan diskutere alt indenfor temaet. Fredag aften afsluttes med en netværksmiddag, samt en solokoncert med Lis Sørensen. Foto: Arkiv
Temaet for Uddannelsesdebatten 2018, som løber af stablen i Nørre Nissum den 7. og 8. september, er køn. Over to dage bliver der sat fokus på køn og uddannelse lige fra daginstitutioner til videregående uddannelser.
Du kan bl.a. møde undervisningsminister Merete Riisager (LA), ungdomsforsker og nyt medlem af VIAs bestyrelse Noemi Katznelson, og komiker Sanne Søndergaard.

”Vi er rigtigt glade for, at det er blevet fast tradition, at praktikere og teoretikere på uddannelsesområdet mødes anden weekend i september i Nørre Nissum. Uddannelsesdebatten har efterhånden udviklet sig til at være det alternative Sorø-møde,” siger Morten Bramming, leder af Uddannelsesdebatten og underviser på VIA University College.

VIA, Lemvig Kommune, Region Midtjylland og foreningen ’Skolebyen Nørre Nissum’ står bag den årlige Uddannelsesdebatten, som er gratis og tiltrækker eksperter, ministre, praktikere og studerende fra hele landet. 

”Det gode ved arrangementet er, at man mødes på tværs af uddannelser – fx grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Her møder politikere den almindelige folkeskolelærer eller pædagog. Her debatterer vi det, der betyder noget for os alle sammen. Og i år er det altså køn,” siger Morten Bramming.

Han tilføjer, at der i år specielt om fredagen, den 7. september, vil være fokus på de videregående uddannelser, herunder lærer- og pædagoguddannelsen. Sidstnævnte oprettede i 2014 et obligatorisk modul om køn, seksualitet og mangfoldighed. Fredagens keynotes er Undervisningsminister Merete Riisager (LA) og journalist Mette Korsgaard, som har skrevet bogen ’Min uimodståelige mand – vi er alle mandschauvinister’. 

Lørdag den 8. er det daginstitutioner og grundskoler, der er til debat. Her optræder blandt andre komikeren Sanne Søndergaard, som deltager i en debat om køn og kreativitet, samt kønssociolog Cecilie Nørgaard, der vil tale om, hvordan vi undgår at skabe kønsstereotyper. 

Begge dage er debatter og vidensaloner krydret med musik. Arrangementet er gratis.

Se hele programmet for Uddannelsesdebatten her: http://uddannelsesdebatten.dk/
For yderligere information, kontakt Morten Bramming, VIA University College
T: 87 55 32 86
E: mojo@via.dk