Erfaren uddannelseschef til VIA

Portræt af Susanne
Susanne Tellerup tiltræder 1. november som uddannelseschef hos VIA. 
Susanne Tellerup tiltræder 1. november som uddannelseschef for tre uddannelser hos VIA University College. Hun kommer til at stå i spidsen for pædagoguddannelsen, pædagogisk assistent-uddannelsen samt Kristendom, Kultur og Kommunikationsuddannelsen.
Det er en kvinde med lang og indgående erfaring fra uddannelsessektoren, der den 1. november 2017 bliver uddannelseschef for tre uddannelser hos VIA University College, der er Danmarks største professionshøjskole med i alt 42 uddannelser og 19.000 studerende i Region Midtjylland.

Navnet er Susanne Tellerup. Hun overtager jobbet som chef for pædagoguddannelsen, pædagogisk assistent-uddannelsen samt Kristendom, Kultur og Kommunikationsuddannelsen hos VIA efter Peter Møller Pedersen, der er tiltrådt en stilling som uddannelsesdirektør hos University College Nordjylland.

I rollen som uddannelseschef hos VIA kommer Susanne Tellerup til at stå i spidsen for totalt 3.775 studerende og elever og ca. 190 ansatte.

Lang karriere på uddannelsesinstitutioner 

Susanne Tellerup har siden 2015 været rektor for Høng Gymnasium og HF på Sjælland, men har også stor viden om professionshøjskolesektoren, som hun nu vender tilbage til. 

Fra 2012 til 2015 var Susanne Tellerup uddannelseschef for de fire pædagoguddannelser, der hører under Professionshøjskolen Absalon (tidligere University College Sjælland). Samtidig var hun chef for Campus Slagelse, der blandt andet huser uddannelser til pædagog og sygeplejerske samt en række efteruddannelser.

Også i 2009-2012 var Susanne Tellerup i professionshøjskolesektoren – dengang som udviklingschef hos University College Lillebælt i Odense med ansvar for blandt andet viden- og udviklingscentre.

Tidligere har Susanne Tellerup været leder af Ungdoms- og voksenpædagogisk viden- og udviklingscenter ved det daværende CVU Lillebælt, lektor på Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse, adjunkt ved Svendborg Handelsskole samt underviser ved FOF i Odense.

Hun har uddannelser inden for blandt andet pædagogik, sprog og ledelse fra både Syddansk Universitet og Aalborg Universitet samt Athabasca University og British University of Columbia i Canada.

En driftssikker og udviklingsorienteret leder 

Direktør Erik Hygum fra VIA University College fortæller, at Susanne Tellerup får sin primære arbejdsplads på VIAs Campus Aarhus N. Men hun vil også komme meget rundt til de uddannelser i Region Midtjylland, hun er uddannelseschef for fra 1. november.  

VIA har pædagoguddannelser i Aarhus, Horsens, Randers, Grenaa, Ikast, Viborg og Holstebro. Uddannelserne til pædagogisk assistent ligger i Horsens og Viborg, mens Kristendom, Kultur og Kommunikationsuddannelsen har hjemme i Højbjerg ved Aarhus.

”Vi har valgt Susanne Tellerup ud af et højt kvalificeret ansøgerfelt, og vi glæder os rigtig meget til at byde hende velkommen. Vi glæder os virkelig over at have rekrutteret en uddannelseschef med så meget erfaring med uddannelse, studerende, forskning og ledelse, som Susanne har med sig,” siger Erik Hygum og tilføjer:

”Det er samtidig et stort plus, at Susanne kender professionshøjskolesektoren indgående – og tillige har stor viden om andre dele af uddannelsesverdenen. Og så ved vi, at Susanne er kendt som en driftssikker og udviklingsorienteret leder med tæft for at skabe et godt arbejdsmiljø og kvalitetsuddannelser”.

Fokus på høj kvalitet og godt arbejdsmiljø

53-årige Susanne Tellerup fortæller, at hun ser meget frem til at møde alle sine kommende kolleger i VIA, og at hun brænder for uddannelser, der er målrettet det pædagogiske felt, hvor mennesker er i centrum. Samtidig ser hun frem til at blive involveret i VIAs arbejde med at udvikle fremtidens uddannelser gennem blandt andet nye læringsformer, der matcher kompetencebehovene på arbejdsmarkedet i den kommende tid.

”Jeg kan ikke love de studerende flere undervisningstimer fremover, for det er de økonomiske rammer for uddannelsessektoren nok ikke til. Men jeg kan love, at jeg vil arbejde benhårdt for at skabe de bedst mulige betingelser for uddannelser af høj kvalitet for både studerene og undervisere,” siger Susanne Tellerup.

Hun mener, at hun i jobbet som uddannelseschef hos VIA kan trække på mange af de kompetencer, hun har opbygget gennem sine mange år i uddannelsessektoren. Det gælder eksempelvist erfaringer med udadvendte strategiske samarbejder, kompetenceudvikling, medarbejder- og studentertrivsel, ledelses-, uddannelses- og organisationsudvikling, kvalitetsarbejde, forskningssamarbejde, fundraising, efteruddannelser og konkret undervisning.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Direktør Erik Hygum, VIA Pædagogik & Samfund, VIA University College
T: 87 55 35 25
E: eh@via.dk

Susanne Tellerup, kommende uddannelseschef ved VIA University College
T: 51 95 24 29
E: stellerup6@gmail.com