For tredje gang overtager studerende fra VIA rollen som undervisere på Herning Gymnasium 

Studerende fra via
Eleverne i 2.g på Herning Gymnasium skifter her på torsdag den 26. september, deres faste lærere ud. 
2.g-elever i Region Midtjylland får hjælp og inspiration til at træffe deres fremtidige studievalg og høre om uddannelserne på en professionshøjskole. Næste stop er Herning Gymnasium.

Eleverne i 2.g på Herning Gymnasium skifter her på torsdag den 26. september, deres faste lærere ud. I overmorgen er det nemlig studerende, der er under uddannelse til blandt andet lærer, socialrådgiver, ingeniør, pædagog, sygeplejerske og designer hos VIA University College, der indtager rollen bag katederet.

De studerendes undervisning er en målrettet indsats for at give gymnasieeleverne indblik i livet som studerende på en professionshøjskole og klæde eleverne på til at træffe et reflekteret valg af videregående uddannelse, når de er færdige på gymnasiet. 

I løbet af efteråret kommer VIA-studerende ud på gymnasieskoler i seks forskellige byer i Region Midtjylland og underviser gymnasie- og hf-elever. 

I sidste uge den 18. september fik eleverne på STX, HF og IB på Ikast-Brande Gymnasium besøg af de studerende, hvor i alt 29 klasser blev undervist.

Kendskabet til professionshøjskoler stiger 

”Vi ved fra undersøgelser, at 77 procent af gymnasieeleverne ikke kender til, at der på professionshøjskolernes er mange forskellige uddannelser, og at undervisningen veksler mellem teori, praksis og praktik ’ude i virkeligheden’. Det er derfor, VIA University College har sat sig for at bygge bro til gymnasieskoler gennem projektet ’VIA på Vejen’,” fortæller VIAs brobygningskoordinator Jeppe Bergh Torp. 

Når VIA-studerende på torsdag indtager klasselokalerne hos 2.g på Herning Gymnasium, vil de blandt andet holde oplæg om deres egen vej til uddannelse og om livet som studerende på godt og ondt. De studerende giver også gymnasieeleverne konkret indblik i de forskellige uddannelser, de læser på hos VIA. 

Eksempelvis vil en fysioterapeutstuderende tale under temaet ’den sunde krop’, mens en lærerstuderende fra VIAs uddannelse vil tale om motivation, læring og kommunikation. 

Statsminister for en dag, smerter i skulderen og motiverende undervisning 

Blandt de øvrige VIA-studerende, der tager vejen til Herning Gymnasium, er der fysioterapeutstuderende, der beretter om fagligheden bag skuldersmerter og den sunde krop. Studerende fra læreruddannelsen vil fortælle, hvordan man arbejder med bevægelse i undervisningen og i det hele taget arbejdet med elevers motivation. 

En administrationsbachelorstuderende vil holde oplæg om, hvorfor vi overhovedet har demokrati, mens en studerende fra Design & Business fortæller om at gøre en idé til virkelighed. En studerende fra uddannelsen i Skat taler under overskriften ’Vil du være statsminister for en dag?’, og studerende fra VIAs Value Chain Management-uddannelse stiller spørgsmålet ’To math or not to math?’. Studerende fra socialrådgiver-, psykomotorik- og pædagoguddannelsen samt ernæring og sundhed har fokus på temaerne sundt helbred, arbejdet med udsatte voksne og fejlernæring i verden. 

De kreative uddannelser hos VIA bliver repræsenteret af studerende fra VIAs uddannelser inden for henholdsvis animation og film.  

Svært at finde vej i junglen af uddannelsesmuligheder

”Vi ved fra tidligere arrangementer, at det er til stor inspiration for gymnasieeleverne at komme i dialog med studerende fra videregående uddannelser og kunne få svar på spørgsmål. ’VIA på vejen’ hjælper de unge med at finde vej i junglen af forskellige uddannelsesmuligheder. Vores erfaring er, at når VIA-studerende har været ude og fortælle om deres studier, så bliver mange gymnasieelever interesserede i at tage deres kommende uddannelse på en professionshøjskole,” siger Jeppe Bergh Torp.

Han peger på, at VIA University College, der er den største af Danmarks i alt syv professionshøjskoler, har 42 forskellige uddannelser at vælge imellem. 

VIAs uddannelser er placeret i Aarhus, Randers, Grenaa, Horsens, Silkeborg, Ikast, Herning, Viborg, Holstebro, Skive og Nørre Nissum. 

Gymnasielærerne får også ny viden om VIA-besøg

Uddannelseschef Claus Gregersen fra Herning Gymnasium ser særdeles positivt på samarbejdet med VIA.

”Dét, at studerende kommer ud og taler med gymnasieeleverne om uddannelsesvalg, er med til at give vores elever viden om den brede palet af uddannelsesmuligheder, der venter efter gymnasiet, og at afklare eleverne i deres studievalg. Samtidig giver det også gymnasielærerne og studievejlederne, som selv typisk er uddannet på et universitet, godt indblik i uddannelserne på en professionshøjskole, at der kommer VIA-studerende ud til os,” påpeger Claus Gregersen fra Herning Gymnasium.

Han tilføjer, at flere af lærerne på Herning Gymnasium selv vil være til stede og overvære de VIA-studerendes undervisning i morgen.

Yderligere information om ’VIA på Vejen’ og om VIA-studerendes undervisning på Herning Gymnasium fås ved henvendelse til:

Brobygningskoordinator Jeppe Bergh Torp, VIA University College.
T: 87 55 14 66.
E: torp@via.dk

Uddannelseschef Claus Gregersen, Herning Gymnasium.
T: 40 23 96 16.
E: cg@herning-gym.dk

Journalister og pressefotografer er velkomne til at overvære, når studerende fra VIA University College i overmorgen, torsdag den 26 september, overtager undervisningen i 2.g på Herning Gymnasium klokken 8.05-13.55. Der bliver vekslet mellem faglig klasseundervisning, oplæg om uddannelser og uddannelsesvalg samt uddannelsescafé med dialog. Adressen er: Herning Gymnasium, H.P. Hansensvej 8, 7400 Herning.