Forskere fra Tokai University i Japan på besøg i Silkeborg 

Billede af fire japanske forskere
Under rundvisningen på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg besøgte de japanske gæster fra Tokai University blandt andet et simulationsauditorium, der minder om en rigtig hospitalsstue – men er udstyret med dukker, som de sygeplejerskestuderende øver sig i at behandle.
Japanske forskere og undervisere har været i Silkeborg som led i samarbejde med den lokale sygeplejerskeuddannelse. Under besøget fik delegationen inspiration til både uddannelse og forskning.

Fire forskere og undervisere fra Tokai University i Japan har netop været på besøg på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg. I delegationen deltog også lederen af Tokai University European Center, der ligger i Vedbæk på Sjælland. 

Baggrunden for besøget er, at sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg i en årrække har haft et tæt forskningssamarbejde med Department of Health Management ved Tokai University. Dette samarbejde fortsætter fremadrettet.

Et af målene besøget her i marts var, at medarbejderne fra Tokai University ønskede at få viden om VIAs tværfaglige forskningsindsatser, hvor ansatte fra forskellige dele af VIA University College er involveret.

Delegationen fra Japan viste tillige stor interesse for at høre om uddannelserne og studielivet i VIA.

Indblik i uddannelse og studieliv

Under besøget på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg introducerede uddannelsesdekan Jonna Frølich de japanske gæster til såvel uddannelse som forskning i VIA. Desuden fortalte uddannelsesleder Birgitte Hindsgaul fra sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg om sygeplejerskeuddannelsen og betingelser for studenterliv i Danmark.

Herefter gav docent og ph.d. Karin Christiansen delegationen fra Tokai University indblik i forskellige forskningsindsatser hos forskningscentret VIA Sundhed og Velfærd. 

De japanske gæster fik også en rundvisning på Campus Silkeborg på Nattergalevej. 

Under rundvisningen var de i simulationslaboratorier, der minder om en rigtig hospitalsstue på et sygehus. VIAs simulationslaboratorier er udstyret med dukker, der kan kodes til at have forskellige sygdomme, og som de studerende på sygeplejerskeuddannelsen så skal behandle – for at øve sig til den virkelige verden.

 

Øvrige oplysninger om besøget fra Tokai University på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg fås ved henvendelse til:

Uddannelsesleder på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Birgitte Hindsgaul
Mobiltelefon: 87 55 21 02
E-mail: bh@via.dk

Uddannelsesdekan på sygeplejerskeuddannelsen i VIA, Jonna Frølich
Mobiltelefon 87 55 29 90
E-mail: jonf@via.dk