Frejas arbejde bliver virksomhedens nye tekstilprodukter

Tekstildesignstuderende Freja Ramsløv Grünberger kom i praktik hos Korridor Design i Sabro, her udarbejdede hun et helt nyt design i tekstiler til virksomheden.
Freja Ramsløv Grünberger udarbejdede i sin praktik et helt nyt design i tekstiler til en virksomhed.
Tekstildesignstuderende Freja Ramsløv Grünberger kom i praktik hos Korridor Design i Sabro, her udarbejdede hun et helt nyt design i tekstiler til virksomheden.

Freja Ramsløv Grünberger kom i praktik hos Korridor Design i Sabro, som ikke selv havde tekstildesignere ansat. I de 13 uger praktikken varede, udarbejdede hun et helt nyt design til virksomhedens nye satsning inden for tekstiler.

Korridor Design er en mindre møbel- og interiørvirksomhed i Sabro, som henvendte sig til tekstildesignuddannelsen i Herning for at høre om de kunne få en praktikant. Det ville Freja Ramsløv Grünberger gerne, og dermed tog hun til Sabro i 13 uger i praktik.

- Min underviser mente, at der kunne være et godt match mellem mig og virksomheden, og så tog jeg i praktik, fortæller hun.

Virksomheden havde ikke tidligere haft praktikanter fra tekstildesignuddannelsen, så Freja Ramsløv Grünberger måtte finde sin egen rolle i firmaet, og sin egen rolle som designer. 

- Som praktikant inden for tekstildesign kom jeg med en anden baggrund, end de var vant til. Det betød, at jeg kom til at arbejde meget selvstændigt, selvom jeg var praktikant. Det var fedt, siger hun.

Var med hele processen

Hun begyndte med at udarbejde forskellige mønstre og figurer for at undersøge, hvilke design hendes nye kolleger kunne lide. Efterhånden fik de i fællesskab arbejdet sig ind på nogle farver, mønstre og materialer, som nu udgør grundlaget for virksomheden nye satsning på tekstilprodukter.

- Korridor Design er en lille virksomhed, og derfor kunne jeg være med under hele arbejdsforløbet fra design til produktion. Det var virkelig spændende.

En designer i virksomheden hjalp Freja med at udvælge de endelige designs, og sammen tog de kontakt til en skrædder, som gik i gang med at sy prøver. Nu er opgaven sendt videre til en underleverandør.

- Det at have kendskab til at arbejde i en virksomhed er rigtig godt. Nu ved jeg, at det, jeg laver, kan sættes i produktion i en virksomhed, det betyder rigtig meget, fortæller Freja Ramsløv Grünberger.

Praktikken gør en forskel

Praktikken har ændret Frejas syn på sig selv som tekstildesigner. Nu ved hun mere om, hvad det vil sige, at arbejde i en virksomhed, og hun ved, at hun er glad for at samarbejde.

- Det er godt at vide, at det man laver kan bruges. Praktikken har givet mig en stor viden om mig selv, og hvordan jeg arbejder, understreger hun.

Freja Ramsløv Grünberger glæder sig til at følge produkterne, som Korridor Design snart modtager fra deres leverandør.

- Jeg lavede produkterne i min praktik, derfor ejer virksomheden alle produkterne, men det vil være fedt, hvis de fremover kunne bruge mig som freelancer, siger Freja Ramsløv Grünberger. 

Fakta om uddannelsen i tekstildesign, -håndværk og formidling

Uddannelsen i tekstildesign, - håndværk og formidling giver kompetencer inden for produktion af design med tekstiler. Det gælder fire retninger i strik, broderi, tryk og vævning.

På uddannelsen lærer de studerende håndværket i produktionen, men også hvordan man arbejder med tekstiler i brancher, hvor man masseproducer tøj og interiør til boliger.

Tekstildesignere får for eksempel job i mode- og livsstilsbranchen, hvor de arbejder med mønstre og designs og kan rådgive om tekstilernes egenskaber.

Tekstildesignere har også uddannelse i at undervise og formidle, og mange underviser på højskoler og efterskoler.

Uddannelsen varer 3,5 år, den ligger i Herning og er en professionsbacheloruddannelse.