Fuldt optag på VIA i Randers

Igen i år er de 250 nye studiepladser på VIAs tre uddannelser i Randers fuldt besat. Foto: Arkiv
I nat fik 250 ansøgere besked om, at de er optaget på én af VIAs tre uddannelser i Randers. Man kan dog stadigt søge ledige pladser på VIAs uddannelser i andre byer.

Randers er igen i år en populær studieby, og de 250 pladser på VIAs uddannelser til pædagog (110), sygeplejerske (91) og psykomotorisk terapeut (49) er alle fyldt op. Også den populære pædagoguddannelse i Grenå har fundet 30 kvalificerede ansøgere til de 30 pladser.

”Vi glæder os over, at vi igen i år har udsigt til at få fyldt pladserne op på langt de fleste af VIAs uddannelser. Det afgørende er, at vi kan imødekomme arbejdsmarkedets efterspørgsel på professionsbachelorer og uddanne kvalificeret arbejdskraft, der bidrager til regional vækst og udvikling,” siger VIAs rektor Harald Mikkelsen.

I alt har 1.271 søgt ind på VIA i Randers, heraf valgte 410 Randers som førsteprioritet. For at komme ind via kvote 1, har det derfor krævet et karaktergennemsnit på 6,9 at komme ind på sygeplejerskeuddannelsen og 5,7 på pædagoguddannelsen. Psykomotorisk terapeut kan man kun blive optaget på igennem kvote 2.

VIA har ledige pladser i andre byer

Unge, der har fået afslag på deres ansøgning, kan på VIAs hjemmeside - via.dk/ledigepladser – se de uddannelser, hvor VIA har ledige pladser. Det gælder fx uddannelsen til lærer, bachelor i offentlig administration og flere ingeniøruddannelser.

Studievejledere sidder klar til at svare på spørgsmål. Erfaringen er, at man sagtens kan blive tilfreds med en uddannelse, der ikke i første omgang var drømmestudiet. Man kan også få hjælp til at finde en relevant uddannelse på bloggen dinstudievej.dk

I alt er 5.774 ansøgere blevet tilbudt en plads på en af VIAs uddannelser i Region Midtjylland. Hvert år har professionshøjskolen et efteroptag på flere hundrede studerende.

For yderligere information, kontakt:

Rektor Harald Elmo Mikkelsen 
Mobil: 87 55 10 01, Email: hm@via.dk

Presserådgiver Camilla Marcinkowski
Mobil: 23 39 05 40, Email: cama@via.dk

Se VIAs ledige studiepladser her: http://www.via.dk/ledige-pladser