Idéen om et trygt samfund vinder ved Danish Entrepreneurship Award

danish-entrepreneurship-award
Fra venstre til højre: Finale-dommer, Sussie Bianco sammen med Kristine, Camilla og Caroline. 
Tre studerende fra VIA University College i Aarhus vandt idékonkurrencen for videregående uddannelser til Danish Entrepreneurship Award. De vil gøre det nemt at slå alarm.

Torsdag d. 21 november var næsten 7.000 elever og studerende samlet til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia. Her pitchede de deres idéer foran hundredvis af frivillige dommere fra erhvervslivet. Det er Fonden for Entreprenørskab, som står bag Danish Entrepreneurship Award for at sætte fokus på entreprenørskab i Danmark. Hvert år bliver der uddelt priser til de mest innovative idéer. I år var det 3 studerende fra VIA University College, som vandt idékonkurrencen for studerende på videregående uddannelser.

“Det har været nervepirrende, inspirerende og overvældende. En dommer stod med tårer i øjnene, da vi var færdige med at pitche. Og så har det været fedt at opleve, hvor seriøst alle deltagerne tog konkurrencen”, fortæller Caroline Luise Lilleør. Hun blev sendt i finalen sammen med sine to medstuderende, Camilla Dalsgaard Sonne og Kristine Skovgaard, efter de havde pitchet for to dommerpar, som kårede dem til vindere af deres kategori, “Lifetech”. 

Teknologi der skaber tryghed

De tre unge kvinder har i forbindelse med deres uddannelse i Design og Business med speciale i Entrepreneurship udviklet en idé til en overfaldsalarm kaldet CEDI Alert. Den skal være så lille og diskret, at den kan placeres på smykker og give besked til de nærmeste CEDI Runners: Folk som har downloadet en tilhørende app.

“Vi udviklede idéen i september, hvor vi havde faget Design For Change. Her kiggede vi på FN’s 17 verdensmål og besluttede at arbejde med nr. 16, som blandt andet handler om at skabe fredelige samfund og reducere vold. Siden da har vi arbejdet videre med projektet i flere fag og løbende fået sparring af Sarita CareTech, der udvikler innovative løsninger til ældreplejen, og som vi mødte til en intern idékonkurrence på VIA”, uddyber Kristine Skovgaard på vej hjem fra Fredericia med sine holdkammerater og en præmiecheck på 10.000 kroner.

Kun 3 måneder siden

Caroline, Camilla og Rikke startede på professionsbacheloruddannelsen i Design og Business i Aarhus tilbage i august.
“Vi har nogle undervisere, som altid står til rådighed og virkelig brænder for hvert eneste projekt. Det betyder, at vi bliver klædt rigtig godt på. Det gør vi også af vores medstuderende. Vi har pitchet for hinanden mange gange og givet feedback på, hvad der virker - og hvad der overhovedet ikke virker, forklarer Camilla Dalsgaard Sonne.

1 scene. 4 finalister. 7.000 tilskuere

Som én af de fire finalister skulle de tre VIA-studerende pitche CEDI Alert på scenen foran de næsten 7.000 deltagere og tre finale-dommere. Én af dem var Specialist i Velfærdsteknologisk Iværksætteri og Innovation, Sussie Bianco. Hun sagde efterfølgende:

”Alle finalisterne var nogle virkelig kvalificerede bud på en vinder. Teamet fra VIA formåede at kombinere passion og business i en idé, som skaber værdi for samfundet. Jeg elsker teknologi og de muligheder, der opstår i takt med udviklingen. En af de muligheder har Caroline, Camilla og Rikke fra CEDI Alert fået øje på. De har fundet på en helt enkel måde at aktivere alle os, som gerne vil være med til at skabe et godt og trygt lokalsamfund. Da det blev tid til at finde en vinder, startede jeg med at spørge mig selv: Hvem vil jeg huske i morgen? Svaret er CEDI Alert. Deres øjne strålede, da de leverede en eminent pitch, hvor de turde blande fakta og storytelling. Det er virkelig godt gået, og det har været en kæmpefornøjelse at give feedback til alle de velforberedte teams i dag”

Kontakt for yderlige information:

VIA-studerende, Camilla Dalsgaard Sonne
Mobiltelefon: 25 43 26 86
E-mail: 290641@via.dk

VIA-studerende, Caroline Louise Lilleør
Mobiltelefon: 31 31 52 20
E-mail: 290629@via.dk

VIA-studerende, Kristine Skovgaard
Mobiltelefon: 29 65 69 76
E-mail: 293947@via.dk

Henrik Mariendal Andersen, Lektor / Ass. Professor hos VIA Entrepreneurship
Mobiltelefon: 20 74 46 77
E-mail: hman@via.dk

Sussie Bianco, Specialist i Velfærdsteknologisk Iværksætteri og Innovation
Mobiltelefon: 22 53 05 67
E-mail: info@sussiebianco.dk