Minister Ane Halsboe-Jørgensen besøger Aarhus

ane-halsboe-jorgensen
Mandag besøger ministeren Søndervangsskolen i Aarhus, hvor hun skal følge Knud Jespersen, der er lærerstuderende på VIA, en dag i praktik på Søndervangsskolen. 
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen besøger mandag den 25. november Søndervangsskolen i Aarhus. Her skal hun blandt andet følge en af VIAs lærerstuderende en dag i praktik samt mødes med repræsentanter for VIAs læreruddannelse. 

Besøget er en del af en større besøgsrunde, hvor ministeren kommer forbi alle professionshøjskolernes læreruddannelser. Her vil Ane Halsboe-Jørgensen selv tale med studerende, undervisere og ledere inden hun beslutter sig for, om der skal ske eventuelle ændringer af læreruddannelsen. 

Mandag besøger ministeren Søndervangsskolen i Aarhus, hvor hun skal følge Knud Jespersen, der er lærerstuderende på VIA, en dag i praktik på Søndervangsskolen.

Om eftermiddagen skal ministeren blandt andet mødes med uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA, Elsebeth Jensen, samt skoleleder for Søndervangsskolen Rani Hørlyck. Sidstnævnte sidder også i den kommission, som skal komme med forslag til en ny, styrket læreruddannelse. Tilbage i januar konkluderede en stor evaluering af læreruddannelsen blandt andet, at både studieintensiteten og det faglige niveau på læreruddannelsen generelt er for lavt.

”Vi er allerede i fuld gang med at styrke læreruddannelsen på tværs af hele sektoren. Sidste år fremlagde vi ti ambitioner for fremtidens læreruddannelse – blandt andet med fokus på at udvikle de studerendes akademiske kompetencer, sikre et bedre forældresamarbejde og styrke overgangen mellem studie og profession. Siden da har vi taget fat på et større undersøgelsesarbejde, som skal hjælpe med at kvalificere et eventuelt forslag om en reform af læreruddannelsen fra ekspertkommissionen siger uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA, Elsebeth Jensen.   

Foruden besøget på Søndervangsskolen, hvor VIA også deltager, har Ane Halsboe-Jørgensen de seneste måneder besøgt ledere, studerende og undervisere på en række professionshøjskoler.