Nye skatteuddannelser på VIA

Nye skatteuddannelser på VIA
VIA University College i Herning får fremover to uddannelser i Skat. Diplomuddannelsen åbner i januar 2019, mens professionsbacheloruddannelsen følger efter i august 2019. 
Fra 2019 udbyder VIA både en professionsbachelor og en diplomuddannelse i skat. Uddannelserne bliver udbudt i henholdsvis Herning og Aarhus.

I forbindelse med oprustningen og udflytningen af dele af Skat til Region Midtjylland har uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) godkendt, at VIA University College fremover udbyder to nye uddannelser i skat.

Den ene er en tre et halvt årig uddannelse som Professionsbachelor i Skat, som får hjemsted på VIAs campus i Herning. Den anden er en Diplomuddannelse i Skat, som bliver udbudt på VIAs campusser i både Aarhus og Herning. 

”Der er et stort behov for kompetencer på skattefaglige områder i både Skat, landbrugsrådgivning og revisionsvirksomheder, og derfor er det en rigtig god nyhed for både VIA, Region Midtjylland og Herning Kommune, at vi nu også kan udbyde uddannelser i skat,” siger rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen.

Uddannelser på fuld- eller deltid

De første studerende på Diplomuddannelsen i Skat kan begynde i januar 2019, mens Professionsbacheloruddannelsen i Skat går i luften august 2019, hvor der foreløbigt bliver 40 studiepladser.

Diplomuddannelsen er en videreuddannelse målrettet personer, der har et ønske om at få styrket deres skattefaglige kompetencerne. Den er fleksibel og studerende kan vælge at tage hele uddannelsen over to et halvt år eller udvælge moduler, der matcher konkrete behov.

Godkendelsen af begge uddannelser giver nogle rigtigt gode synergier, da VIA fremover kan uddanne både fremtidens medarbejdere, der drømmer om en uddannelse og et job, hvor de skattefaglige kompetencer er efterspurgte, og personer i job, der gerne vil øge deres kompetencer indenfor feltet. 

Glad borgmester

VIA University Colleges strategi er at udbyde uddannelser til flest mulige unge i Region Midtjylland samt udvide videreuddannelsesmulighederne. Derfor er det naturligvis en glæde for borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V), at der nu bliver mere at vælge imellem i hans kommune:

”Det er rigtigt glædeligt og tilfredsstillende, at vi når får endnu en uddannelsesmulighed i Herning. Oven i købet en uddannelse, der er et rigtigt godt supplement til de forskellige uddannelser, vi allerede har. Jeg er rigtig glad for, at VIA University College så en mulighed og forfulgte den, da en ny skattestyrelse blev placeret i Herning. Det er godt og solidt arbejde, som jeg kun har ros til overs for,” siger han. 

Yderligere oplysninger fås hos:

Hanne Sandahl, uddannelseschef VIA University College
T: 87 55 33 02
E: hsan@via.dk
vedr. Professionsbachelor i Skat

Susanne Søndergaard Hansen, uddannelseschef VIA University College
T: 87 55 18 77
E: suha@via.dk
vedr. Diplomuddannelsen i Skat.

Vivian Voldgaard, journalist og kommunikationsrådgiver, VIA University College
T: 87 55 14 36
E: viav@via.dk