Stort internationalt samarbejde om børn og IT er udviklet i Viborg

Tegning af børn på en legeplads.
Alt-Er er et projekt, der skal hjælpe børn i overgangen fra børnehave til folkeskole. Projekt realiseres i et samarbejde mellem syv internationale partnere.
Et stærkt samarbejde imellem syv internationale projektpartnere danner grundlaget for udviklingen af det europæiske Erasmus+ projekt Alt-Er. Projektet skal hjælpe europæiske børn med den til tider svære overgang fra børnehave til folkeskole, og idéen til projektet kommer fra The Animation Workshop i Viborg.

The Animation Workshop/VIA University College i Viborg er idémagerne bag det store internationale, treårige projekt Alt-Er, der gennem kreativitet og storytelling, spil og animation giver børnene konkrete færdigheder, som hjælper dem til at komme sikkert igennem skiftet fra børnehave til folkeskole.

”Rigtig mange børn oplever, at skiftet fra børnehave til folkeskole kan være svært”, fortæller Kirk Johnson, Projekt Manager hos The Animation Workshop. ”Vi har derfor skabt Alt-Er, som er en elektronisk læringsplatform, der ved hjælp af pædagogiske redskaber, animation og storytelling giver børnene mulighed for aktivt at lære at give udtryk for holdninger både i social- men også i emotionel kontekst”.

Alt-Er er ikke bare ’underholdning på en iPad’

Læringsplatformen Alt-Er er målrettet børn i alderen 4-6 år, som så sammen med forældre, pædagoger eller lærere skal udforske læringsplatformen.

”Alt-Er er ikke bare ’sjov på en iPad’, siger Kirk Johnson, ”det er et veldokumenteret, pædagogisk redskab, som både lærer børn sociale og kreative færdigheder, og som samtidig også introducerer børnene til IT”.

Alt-Er appen er helt gratis at bruge og lanceres på dansk, rumænsk, finsk, flamsk, engelsk og fransk, og allerede nu kan Alt-Er hentes på Google Play eller iTunes.

På Alt-Ers hjemmeside www.alt-er.eu kan man læse meget mere om brug af IT til børn i børnehave og indskolingen, samt hvilke pædagogiske teorier og læringsstrategier, der ligger bag udviklingen af Alt-Er.

Officiel lancering af Alt-Er

D. 30. august 2019 finder den officielle lancering af Alt-Er projektet sted på Cinemateket i København. Her vil den internationale projektgruppe bag Alt-Er holde oplæg om storytelling, animation, spil og kreativitet, som konkrete læringsværktøjer samt præsentere de sociale- og indlæringsmæssige udfordringer som Alt-Er kan være en løsning på. Derudover vil The Animation Workshops eksperter fra Animated Learning Lab afholde en workshop i, hvordan man skaber stop-motion-film sammen med børn.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne. Tilmeld dig her.

Yderligere informationer:

Kirk Johnson
Project manager, The Animation Workshop
T: 87 55 49 22
E: kijo@via.dk 

FAKTA

Læs mere om projektet og download app’en gratis her.

Alt-Er projektet er et samarbejde imellem følgende partnere:

  • The Animation Workshop/Via University College, Danmark
  • TeacherGaming, Finland
  • Camera Etc.,Belgien
  • Aalborg Universitet, Danmark
  • KinoBuss, Estland
  • Maria Regina National College of the Arts, Rumænien
  • Breda Institute of Applied Sciences, Holland

30. august 2019, kl. 12-16 lanceres Alt-Er app’en på Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 Copenhagen. Læs programmet for lanceringen. Alle er velkomne til det gratis oplæg og stopmotion workshop.