Sygeplejerskeuddannelsen er en gammel drøm

Billede af Kira Vanessa Vestergaard
”Jeg brænder så meget for sygeplejerskefaget, at jeg frygter at vågne op en dag, helt vild ærgerlig over ikke at vide, om drømmen holder,” siger Kira.         Foto: Morten Dueholm
For 26-årige Kira har det altid ligget i kortene, at hun skulle prøve drømmen om at blive sygeplejerske. Efter 6 år i forsvaret er tiden nu moden til at skifte spor. 

Kira Vanessa Vestergaard-Lau, overkonstabel af første grad, har arbejdet ved Ingeniørregimentet i Skive i seks år. Hun har nydt hver eneste dag og fået en god erfaring med sig. Men en gammel drøm om at blive sygeplejerske blev ved med at dukke op, så nu har hun besluttet sig for at prøve den af.

”Jeg brænder så meget for sygeplejerskefaget, at jeg frygter at vågne op en dag, helt vild ærgerlig over ikke at vide, om drømmen holder,” siger Kira, der søger ind på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Viborg igennem kvote 2.

Entusiastiske studerende

For at få et klart billede af uddannelsen, tog hun til åbent hus på Campus Viborg. Det var både oplysende og opløftende.

”De studerende var helt vildt gode til at fortælle om uddannelsen i Viborg. De var virkelige entusiastiske. Jeg tænkte, hvis de er så glade for deres uddannelse, så bliver jeg også glad,” siger Kira.

Uddannelse med muligheder

Hun fortæller, at med sygeplejerskeuddannelsen åbner der sig mange spændende muligheder. Umiddelbart har hun tre veje, hun godt kunne tænke sig.

”Arbejdet på en skadestue, synes jeg lyder spændende. Der sker noget hele tiden og der er mange uventede og forskellige arbejdsopgaver. Så er der også den mulighed at vende tilbage til forsvaret. Og herfra blive sendt ud i verden som sygeplejerske,” siger Kira, der efter mødet med en sundhedsplejerske, også har overvejet at gå den vej.

Men hun er godt klar over, at når hun først er begyndt på sygeplejerskeuddannelsen, så viser der sig mange flere muligheder.

”Så jeg venter bare og ser, hvad fremtiden byder på. Det er en uddannelse med så mange interessante muligheder, både hvad angår karriere og efteruddannelse,” siger Kira. Lige nu holder hun barsel med sin lille dreng, mens hun venter på, om hun kommer ind på sygeplejerskeuddannelsen i Viborg.