Udenrigsministeren besøger Campus Horsens

Billede af Anders Samuelsen der snakker i telefon
Anders Samuelsen     Foto:  Liberal Alliances pressebilleder
Anders Samuelsen møder den 2. februar studerende fra VIA University College til en dialog om udviklingen i verden med Donald Trump som USA’s nye præsident, Storbritannien på vej ud af EU, flere terrorangreb og globalisering. Arrangementet er åbent og gratis for alle interesserede.
Udenrigsminister Anders Samuelsen kommer torsdag den 2. februar til Campus Horsens. Han vil holde et ca. 30 minutters oplæg om de store forandringer i verden med blandt andet Donald Trump som USA’s nye præsident, Ruslands aggressive ageren, Storbritannien på vej ud af EU, flere terrorangreb og flygtningestrømme.

Efter oplægget får de fremmødte mulighed for at stille spørgsmål til udenrigsministeren og altså komme i direkte dialog.

Ud over studerende fra VIA University College er også øvrige borgere fra Horsens og omegn meget velkomne til at deltage, når udenrigsministeren lægger vejen forbi Campus Horsens på Chr. M. Østergaardsvej 4.

Arrangementet foregår torsdag den 2. februar 2017 kl. 14.30-16.00 på ’Kantinetorvet’. Deltagelse er gratis og uden tilmelding.
Horsens’ borgmester, Peter Sørensen, der også er bestyrelsesformand for VIA University College, tager imod udenrigsministeren sammen med direktøren for Campus Horsens, Konstantin Lassithiotakis. Desuden holder Konstantin Lassithiotakis en kort velkomsttale før Anders’ Samuelsens oplæg om verdenssituationen.

Minister med særlig tilknytning til Horsens

Anders Samuelsen fortæller, at han eksplicit har valgt at komme til Horsens og tale med blandt andet studerende, fordi han vil undgå, ”at der går københavneri i regeringens udenrigspolitik og i globaliseringsdebatten”.

Samtidig har udenrigsministeren en særlig tilknytning til Horsens, hvor han er født, opvokset og bor privat.

I oplægget på Campus Horsens vil Anders Samuelsen tale om følgende:

  • Globalisering, sikkerhedspolitik og store politiske omvæltninger med blandt andet Donald Trump som USA's nye præsident, Ruslands aggressive ageren, migration og Brexit. 
    Dansk udenrigspolitik og Danmarks internationale rolle i de kommende år.
  • Globaliseringens muligheder og udfordringer.
  • Vigtigheden af international frihandel og samarbejde.

Danskerne er nogle af de mest positive i Europa over for globalisering

”Globalisering med frihandel og internationalt samarbejde bidrager til at løfte millioner af mennesker ud af absolut fattigdom. Samtidig betyder globaliseringen, at varer, ideer og mennesker kan bevæge sig på tværs af landegrænser og kontinenter. Globaliseringen drives frem af den teknologiske udvikling med supercomputere, digitalisering, automatisering og robotter, som hele tiden skaber nye muligheder for virksomheder og mennesker,” understreger Anders Samuelsen.

Han tilføjer, at vi i Danmark er dygtige til at håndtere den konstante forandring og være på forkant. Udenrigsministeren peger samtidig på en ny europæisk holdningsundersøgelse, der viser, at danskerne er blandt de mindst globaliseringsangste befolkninger i Europa.

”Vi danskere ser vores økonomi og samfundsstruktur som konkurrencedygtig. Og vi er trygge. Vi har også gode rammer for at være globaliseringsparate – selvom vi hele tiden skal sikre, at rammerne bliver bedre og følger med”.

Anders Samuelsen erkender, at der også er mange, der ser globaliseringen som noget negativt.

”Mange forbinder globaliseringen med udflytning af arbejdspladser, arbejdsløshed og øget ulighed. Og der er også danskere, der mister jobbet og bliver hægtet af udviklingen. Dem skal vi som samfund selvfølgelig tage hånd om. Fordelene og udfordringerne ved globaliseringen er noget af dét, jeg vil tale om, når jeg besøger Campus Horsens 2. februar,” siger Anders Samuelsen.

Partiformand med fortid i Europa-Parlamentet

Anders Samuelsen, der er 49 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, har ved siden af sin politiske karriere skrevet flere bøger om internationale forhold. Udenrigsministeren er således forfatter til bøgerne ’Vejen til et bedre Europa’, ’Europas stemmer’, ’Breve fra Europa’ og ’Det Danmark jeg drømmer om – Danmark i et større perspektiv’.

Anders Samuelsen har været medlem af Folketinget siden 1997 – afbrudt af en periode i Bruxelles, hvor han fra 2004 til 2007 var medlem af Europa-Parlamentet.

Siden 2009 har Anders Samuelsen været partiformand for Liberal Alliance. I november 2016 blev han udenrigsminister, da Venstre dannede regering med Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Anders Samuelsen har før etableringen af Liberal Alliance tidligere været medlem af Det Radikale Venstre og Ny Alliance. 

Yderligere oplysninger om udenrigsministerens besøg på Campus Horsens torsdag den 2. februar 2017 kl. 14.30-16.00:

Direktør for Campus Horsens, Konstantin Lassithiotakis. Mobil: 87 55 40 11. E-mail: kl@via.dk

Journalist i VIA University College, Kiri Kesby. Mobil: 87 55 14 61 / 20 49 90 30. E-mail: kike@via.dk

Presserådgiver Poul Kjar, Udenrigsministeriet. Mobil: 41 86 59 75. E-mail: poukja@um.dk