Udvikling af fremtidens virtuelle løsninger på 24 timer

Billede af de tre vindere
Fra venstre Katrine Normand Anesen, sygeplejerskestuderende, Deni Isic og Jonathan Leuba, eksportingeniørstuderende vindere af VIA HACK 2019 med deres idé ”IN:SIGHT” en distributionsplatform for undervisningsmateriale i virtual reality. 
50 studerende fra VIA University College i Horsens kom torsdag eftermiddag med deres bud på, hvordan Augmented og Virtual Reality (AVR) kan løse meget konkrete udfordringer. Vinderne blev fundet efter et intenst 24-timers Hackathon. Hvor studerende fra uddannelserne til eksportingeniør og sygeplejerske vandt 10.000 kr. for bedste løsningsforslag.

Deltagerne havde meldt sig frivilligt under fanerne til VIA HACK 2019. Et arrangement for studerende på VIA og blandt andet arrangeret af softwareingeniørernes studenterforening VIA Hackathon Society. Det var dog kombinationen af fagligheder, der i sidste ende var med til at vindergruppen løb med førstepræmien på 10.000 kr.

VR læringsplatform løb med 1. plads

De studerende havde 24 timer til at udvikle løsninger inden for enten handel eller uddannelse i sundhedssektoren. Førstepræmien på 10.000 for bedste ”hack” gik til idéen IN:SIGHT. De tre studerende fra henholdsvis fra uddannelsen til eksportingeniør og sygeplejerske vandt for deres præsentation af en distributionsplatform for undervisningsmateriale i virtual reality for sundhedsstuderende.

En sikker vinder

Dommerpanelet bestod af opgavestillerne repræsenteret af Preben Kirkeby fra Business Horsens og Jesper Ingberg Lauersen fra Horsens Kommune og derudover Anders Pagh fra Insero Education og Nicolai Sand underviser på Softwareingeniøruddannelsen.

”Vi var ikke i tvivl om, at IN:SIGHT var stærkeste bud i dag”, siger Nicolai Sand.

”Potentialet er stort, og de fik præsenteret en god forretningsplan, hvor de havde gennemtænkt deres idé. Det er teknologisk muligt og platformen mangler.”

og Nicolai Sand uddyber:

”Hvis de kan komme i mål med at udgive et stykke software og en platform, der kunne hjælpe med at standardisere brugergeneret VR indhold, ville de kunne nå rigtig langt”.

Tværfaglighed giver svar på morgendagens udfordringer

Deni Isic som til daglig går på uddannelsen til Global Business Engineering (Eksportingeniør) er ikke i tvivl:

”Når sygeplejersker og ingeniører er med til at give deres faglige input kommer tværfagligheden i spil, og vi får mulighed for at udvikle mere kreative og velkvalificerede løsninger. Vi kunne kombinere vores tekniske viden med Katrines sygefaglige og på den måde komme frem til en endnu bedre løsning”.

Gruppen havde efter præmieoverrækkelsen nogle gode snakke, og de har planer om at arbejde videre på idéen. Deni Isic ved også hvad han skal næste år.

”Jeg hiver gerne en dag ud af kalenderen, hvis jeg kan få lov til at være med igen til næste år. Det har uden tvivl været 24 hyggelige og fagligt fede timer”.

Starten på en tradition

VIA HACK 2019 er lavet i forlængelse af Horsens Tech Talks, som også stillede skarpt på AVR. Alle involverede i projektet ser frem til at både Horsens Tech Talks og VIA HACK kan blive tilbagevendende tradition.