VIA, AU og Region Midtjylland i stort sundhedssamarbejde

Genrebillede af patient og sygeplejerske
Partnerskabet har fået navnet Human First for at signalere, at det er de 1,2 millioner borgere i Midtjylland, der er i fokus. Foto: Arkiv
Human First skal styrke forebyggelse og behandling af blandt andet hjerne- og hjertesygdomme og komme de 1,2 millioner borgere i Region Midtjylland til gavn. Det nye samarbejde blev lanceret 2. maj 2019.

De tre store aktører i det midtjyske sundhedsvæsen – VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet – lancerede den 2. maj 2019 deres nye store samarbejde med navnet Human First.

Det skete ved en event på Aarhus Universitet med ca. 130 deltagere. Ved lanceringen blev potentialerne, visionerne og indsatserne i Human First præsenteret. Se video fra lanceringseventen for Human First her.

Human First-samarbejdet har fokus på sundhedsforskning og sundhedsuddannelse og involverer 35.000 medarbejdere fra de tre organisationer.

Partnerskabet har fået navnet Human First for at signalere, at det er de 1,2 millioner borgere i Midtjylland, der er i fokus.

Bedre hjælp efter blodprop

Human First-samarbejdet indebærer, at borgere fra hele Midtjylland kan se frem til, at forebyggelse, behandling og pleje efter eksempelvist en blodprop i hjertet fremover bliver baseret på den allernyeste viden.

"I Region Midtjylland har vi en lang tradition for at samarbejde, og nu får vi med partnerskabet i Human First mulighed for, at fagprofessionelle kan arbejde sammen på tværs af organisationerne. Målet er at skabe ny viden og få den bredt ud, så den gavner borgerne. Ambitionen er tillige, at borgerne med Human First vil opleve mere sammenhængende forebyggelses-, behandlings- og rehabiliteringsforløb end i dag," siger dr.med. og cheflæge Per Jørgensen fra Human First.

Han ser store fordele for borgerne ved, at VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet har samlet kræfterne på sundhedsområdet for at smelte uddannelse, behandling og forskning endnu mere sammen end i dag.

Spot på hjerner og hjerter

I første omgang retter Human First fokus mod borgere med sygdomme eller skader i hjernen samt på borgere med behov for rehabilitering efter en sygdom i hjertet såsom blodprop.

"I dag er der 19 forskellige måder at håndtere hjerterehabilitering på i de 19 forskellige kommuner i regionen. Nogle steder skal man for eksempel gå til gymnastik, mens man andre steder bliver tilknyttet en fysioterapeut eller får samtaler. I Human First skal vi forske i, hvad der virker bedst og derefter sørge for, at viden om den bedste form for rehabilitering bliver bredt ud til alle i regionen," påpeger Per Jørgensen.

Kommunerne i Region Midtjylland er tænkt ind i Human First. Senere bliver også patienter og øvrige borgere inviteret ind i samarbejdet.

Se video fra lanceringseventen 2. maj 2019 for Human First-samarbejdet.

Se videointerview med cheflæge, dr.med. Per Jørgensen om Human First.

Læs kronik, som cheflæge, dr. med. Per Jørgensen i april 2019 har skrevet om Human First-samarbejdet.

Læs mere på Human First-samarbejdets hjemmeside.

 

Yderligere oplysninger fås hos:

Cheflæge, dr.med. og talsperson i Human First, Per Jørgensen
Mobiltelefon: 20 66 33 84.

Executive Manager Aase Lydiksen, VIA University College og medlem af formandskabet for Human First
Mobiltelefon: 87 55 29 60
E-mail: aal@via.dk