VIA har modtaget 2.861 ansøgninger til Campus Horsens

Studerende skal blandt andet arbejde med virtual reality på VIAs nye uddannelse til softwareingeniør.
Studerende skal blandt andet arbejde med virtual reality på VIAs nye uddannelse til softwareingeniør.
God søgning til VIAs danske ingeniøruddannelser og uddannelsen til bygningskonstruktør. På trods af et samlet fald i ansøgertallet er uddannelserne til pædagog og sygeplejerske stadig blandt de mest søgte i Horsens.

Ansøgningsfristen for at søge ind på en videregående uddannelse udløb i dag kl. 12.00. Dermed har tusindvis af unge mennesker over hele landet sat kryds ved deres drømmeuddannelse.

Samlet set har VIA University College modtaget i alt 19.331 ansøgninger til sine over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. Søgningen til VIA er 3 procent mindre end i fjor, hvor 19.925 ansøgninger blev sendt til VIA.

På Campus Horsens har VIA fået 2.861 ansøgninger, hvilket er et fald på 264 ansøgninger i forhold til sidste år svarende til knap 11 procent.

”Generelt er antallet af ansøgninger til VIAs uddannelser til blandt andet sygeplejerske, ingeniør, bygningskonstruktør og pædagog er steget de seneste ni år. Derfor kan tallene ikke blive ved med bare at stige – slet ikke i en tid med forbedring i konjunkturerne og mindre ungdomsårgange. Det afgørende er, at der stadig er rigtig mange unge, der søger ind på uddannelser – og endda langt flere, end vi kan optage,” siger rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen.

Uddannelser inden for byggeri er eftertragtede

I Horsens er det blandt andet VIAs uddannelser inden for byggeri, der tiltrækker mange ansøgere. Uddannelsen til bygningskonstruktør har størst fremgang i ansøgertallet med en stigning på 30 procent flere ansøgninger end i fjor. I alt har uddannelsen fået 202 ansøgninger. Mens uddannelsen til bygningsingeniør med 61 ansøgninger får en stigning på 11 procent i forhold til sidste år.

Specialister i virtual reality og robotteknologi

Også VIAs nye uddannelse til produktionsingeniør er kommet godt fra start. 26 ansøgninger er sendt til ingeniøruddannelsen, der uddanner specialister til at håndtere nye digitale teknologier som virtual reality og brug af robotter i virksomhedernes produktioner. 

En anden ny uddannelse til softwareingeniør har ligeledes fået 26 ansøgninger til sit første hold studerende, der begynder til august. 

Samlet set har VIA modtaget 272 ansøgninger til sine danske ingeniøruddannelser i Midtjylland. Det er en solid stigning på 157 ansøgninger i forhold til 2017, og det svarer til en stigning på 137 procent. 

De mange ansøgninger glæder VIAs rektor Harald Mikkelsen, der påpeger, at søgningen er et resultat af VIAs mål om at efterkomme behovet i erhvervslivet for flere ingeniører. I 2018 åbner VIA derfor for ingeniøruddannelser på såkaldte uddannelsesstationer flere steder i regionen. Det giver ansøgere mulighed for at læse til ingeniør i Horsens, Aarhus, Herning, Viborg og Holstebro.

Fald i søgning til internationale ingeniøruddannelser

De store uddannelser til sygeplejerske og pædagog trækker fortsat rigtig mange ansøgninger til Campus Horsens. Begge uddannelser har i år tilbagegang i ansøgertallet. Pædagoguddannelsen har modtaget 409 ansøgninger og sygeplejerskeuddannelsen 586 ansøgninger, hvilket svarer til et fald på henholdsvis 16 og 13 procent. Begge uddannelser har dog stadig rigeligt med velkvalificerede ansøgere til at fylde studiepladserne.

Flere af VIAs engelsksprogede ingeniøruddannelser får også færre ansøgninger. En forventet tilbagegang som blandt andet hænger sammen med, at de aktuelle politiske vinde er vendt, så færre med udenlandsk baggrund søger mod Danmark.

Understøtter vækst og velfærd i samfundet

”I VIA er vi meget optagede af at understøtte væksten i det private erhvervsliv og at fastholde en høj velfærd i Danmark gennem veluddannet arbejdskraft, så det er vigtigt, at der er stor interesse for både de offentligt- og privatrettede uddannelser,” fremhæver rektor Harald Mikkelsen.

Ny campus i 2021

De nye studerende, der begynder på VIA i Horsens efter sommerferien, får desuden mulighed for at være med til åbningen af den nye campus i Horsens midtby. Byggeriet er netop sat i gang, og campussen er klar til åbning i sommeren 2021.

Det nye campusområde ligger over for Horsens banegård og i gåafstand til centrum. Her kommer VIAs 28 uddannelser og ca. 3.700 studerende til at bo dør om dør med Social- og Sundhedsskolen samt Vitus Bering Innovation Park og udviklingsvirksomheden Insero. 

Campus Horsens skal være byens nye samlingspunkt for viden, vækst og forretningsmuligheder med brobygning mellem studerende, iværksættere og virksomheder.

Ansøgere får besked om optagelse den 28. juli

Ansøgerne får besked lørdag den 28. juli, om de er optaget på en søgt videregående uddannelse eller ej. Ansøgere til uddannelser hos VIA kan fra kl. 00.00 natten mellem den 27. og 28. juli logge ind på VIAs optagelsesportal med NemID og se, om de har status som ’tilbudt en studieplads’ eller ’ikke optaget’. 

Erfaringsmæssigt sidder rigtig mange unge klar til at logge ind ved midnatstid for at få det spændende svar. 

Sådan er søgningen for VIAs uddannelser i Horsens

Ansøgninger i alt:

2018: 2.861 ansøgninger

2017: 3.125 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2018: 1.106 ansøgninger

2017: 1.203 ansøgninger

Se alle ansøgertal til VIAs uddannelser her

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Harald Mikkelsen
Rektor for VIA University College
T: 87 55 10 01.
E: hm@via.dk 

Peter Friese
Prorektor hos VIA University College
T: 87 55 10 12.
E: pf@via.dk

Anne Kai
Kommunikationsmedarbejder hos VIA University College
T: 87 55 14 03.
E: anka@via.dk