VIA vil uddanne flere dansksprogede ingeniører

Billede af studerende
VIAs satser på fremtidens ingeniører med tre nye dansksprogede uddannelser. Der er ingeniøruddannelser i Horsens, Aarhus, Holstebro, Herning og Viborg. Foto: Arkiv
I Aarhus er en ny, dansksproget uddannelse som eksportingeniør kommet godt fra start med 22 tilmeldte. Et nært klassemiljø tiltrækker de unge, og der er plads til flere.

Ganske vist står der engelsk læsestof på menuen, men VIA’s uddannelse til eksportingeniør i Aarhus er nu for første gang i mange år udbudt på dansk. Et hold på 22 unge er tilmeldt.

”Jeg vil helst studere på dansk, men uddannelsen har et internationalt præg, som gør, at man bliver rustet til at arbejde med andre landes sprog og kulturer, og det passer mig fint,” siger 19-årige Marius Eis Mikkelsen, der har gået på STX i Kolding og nu er flyttet til Aarhus. 

Også klassekammeraten Josephine Helle Johansen Koch, 23 år og fra Aarhus, glæder sig til at komme i gang:

”Jeg har haft tre sabbatår efter HHX, så jeg er sulten efter at lære noget og finde ud af, hvad de nye fag indeholder. Der er meget klasseundervisning på VIA, - det er en af grundene til, at jeg valgte at læse her,” smiler hun.

Dobbelt så mange tilmeldte på danske uddannelser

VIA University College har udbudt tre nye dansksprogede ingeniøruddannelser i år: Softwareingeniør i Horsens, produktionsingeniør i Holstebro og eksportingeniør i Aarhus. 

De dansksprogede ingeniøruddannelser er populære: Der er tilmeldt ca. dobbelt så mange studerende på dem i år som sidste år.

De nye uddannelser er en del af VIA’s store satsning på ingeniørområdet: Erhvervslivet har brug for flere ingeniører, og derfor har VIA afsat et stort, tocifret millionbeløb til at udvikle flere ingeniøruddannelser og placere dem flere steder i Region Midtjylland. I år har VIA således ingeniøruddannelser i Holstebro, Herning, Viborg, Horsens og Aarhus.

Selv om studiestarten er i fuld gang, er der plads til flere på ingeniøruddannelserne hos VIA. Og der er næsten garanti for job bagefter, for erhvervslivet mangler ingeniører.

 

Yderligere oplysninger:

Lotte Thøgersen, uddannelses- og forskningschef, VIA Engineering
Telefon: 87554191
Email: lot@via.dk

Vivian Andersen Voldgaard, journalist, VIA University College
Telefon: 87551436
Email: viav@via.dk