VIAs formand nu formand for seks professionshøjskoler

Borgmester Peter Sørensen
Peter Sørensen er valgt som formand for bestyrelserne på alle landets professionshøjskoler.
Peter Sørensen er valgt som formand for bestyrelserne på alle landets professionshøjskoler og har fokus på høj uddannelseskvalitet.

Peter Sørensen, der er bestyrelsesformand for VIA University College og borgmester i Horsens Kommune, er den 17. maj 2018 valgt som formand for bestyrelserne på alle landets seks professionshøjskoler.

Han overtager rollen efter Carsten Koch, som stopper efter tre år på posten.

”Professionshøjskolerne står med et stort ansvar i driften og udviklingen af vores kernevelfærd i Danmark. Professionshøjskolerne leverer viden og professionel arbejdskraft til en meget bred vifte af områder, som passer på os, gør os klogere og driver afgørende dele af vores samfund. Jeg vil gøre mit yderste for at sikre, at vi fra professionshøjskolernes side leverer den højeste kvalitet, og at vi får de rette vilkår til at gøre det,” siger Peter Sørensen.

Han blev valgt som formand for professionshøjskolernes formandskollegie i forbindelse med Danske Professionshøjskolers generalforsamling den 17. maj 2018. Ved samme lejlighed blev professionshøjskolerne ti års jubilæum markeret.

Flere udfordringer i vente

Peter Sørensen ser flere udfordringer, der er vigtige at tage hånd om for professionshøjskolerne.

”Kravene til professionshøjskolerne stiger. Det er helt naturligt, når forventningerne tilsvarende stiger i de sektorer, vi leverer professionelle til. Men det er en udfordring, når økonomien bliver stadigt strammere. Professionshøjskolerne har samtidig store ambitioner – eksempelvis lancerede vi tidligere i år en meget ambitiøs handleplan for én af vores mange vigtige uddannelser, nemlig læreruddannelsen, som nu skal foldes ud i praksis. Det er en meget kompleks øvelse, hvor vi kommer til at stille krav på uddannelserne og til den politiske opbakning i både Folketinget og kommunerne,” siger den nyvalgte formand for professionshøjskolernes bestyrelser.

Peter Sørensen er 51 år og har været socialdemokratisk borgmester i Horsens Kommune siden 2012. Han har været bestyrelsesformand for VIA University College siden 2014 og er for få uger siden blevet genvalgt som bestyrelsesformand for VIA frem til 2022.

Peter Sørensen er desuden næstformand for KLs Sundheds- og Ældreudvalg.
Inden Peter Sørensen blev borgmester i Horsens Kommune, var han serviceleder på Regionshospitalet Horsens.

En formand med mange styrker

Stefan Hermann, der er formand for rektorerne på landets seks professionshøjskoler og selv rektor på Københavns Professionshøjskole, er glad for valget af Peter Sørensen som formand for professionshøjskolernes bestyrelser.

”Peter Sørensen kender professionsuddannelserne, og han kender den virkelighed, vi skal forme de professionelle til, hvad enten det er de tekniske uddannelser rettet mod den private sektor, sundhedsuddannelserne, læreruddannelsen eller noget helt fjerde,” siger Stefan Hermann og fortsætter:

”Samtidig vil Peter Sørensen utvivlsomt kunne forene sektorens mange interesser og formidle et bredt og prioriteret samarbejde. Det er vigtige styrker i udviklingen af hele vores sektor og af alle de uddannelser, professionshøjskolerne har ansvaret for”.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Peter Sørensen på til. 23 66 66 21. E-mail: peter.soerensen@horsens.dk