Viborg bliver centrum for digitale læringsformer

Billede af digitalt univers
Virtual og augmented reality er langt fra kun underholdning. Inden for fx sundhedsvæsenet er der et kæmpe potentiale i at bruge vr/ar i alle trænings- og læringssituationer. Foto: EON Reality
Verdens førende udvikler af software til Virtual Reality, amerikanske EON Reality, slår dørene op til et udviklingscenter i Viborg 1. oktober. Ingeniøruddannelse kommer til at bo under samme tag.

Når EON Reality den 1. oktober inviterer indenfor til den officielle åbning af den amerikanske koncerns danske udviklingsafdeling i Viborg, bliver det en dag med VR-oplevelser til alle mand. 

Ved 12 forskellige stationer, kan de besøgende se og ikke mindst prøve, hvad virtual reality og augmented reality kan inden for læring, simulering og formidling. Og det er vel at mærke med et stort fokus på business og ikke kun underholdning, som de fleste stadig forbinder virtual reality med. 

For ifølge direktøren for EON Reality Denmark, Michael Lundorff-Hansen, er det inden for både sundhedssektoren, i undervisnings- og uddannelsesverdenen og i formidling af mere komplekse budskaber, at virtual og augmented reality for alvor giver mening at tage i anvendelse. Han glæder sig til at byde velkommen til indvielsen, og ikke mindst til at blive en del af Viborg, der i forvejen er kendt for at satse stort på animation.  

”Ved at samle de helt rigtige kompetencer, kan man i spændet mellem forskelligheder skabe det unikke, og den mulighed har vi i Viborg. Her er vi blandt andet gået sammen med ingeniørstuderende fra VIA University College for at udvikle nye måder at lære på ved hjælp af virtual og augmented reality,” fortæller han. 

Effektiv læring med 3D

På adressen i Viborg er der over de seneste måneder blevet indrettet et showroom med det nyeste inden for virtual- og augmented reality. Derudover er der blandt andet et udviklingslaboratorium og et såkaldt VR Innovation Academy, hvor de ingeniørstuderende kan arbejde med alt fra udvikling og kodning til modeling og animation. 

Udover de ingeniørstuderende, som får deres daglige gang i samme hus som EON, forventer direktør Michael Lundorff-Hansen også, at gymnasier og folkeskoler i regionen vil blive jævnlige gæster i det digitale center, som kommer til at lyde navnet IDC, Interactive Digital Center. 

”En klasse med 30 hjerner skaber et fantastisk læringsrum godt hjulpet af digitaliseringen og den rette undervisningsform. Vi ved, at man lærer bedre i 3D, og ved at inddrage den virkelig verden i form af virksomheder og deres produkter og projekter, giver det eleverne og de studerende viden om, hvilke fremtidige kompetencer, de får brug for. I EON Reality læner vi os op ad Albert Einsteins filosofi: Jeg underviser aldrig mine elever, jeg forsøger kun at give de betingelser, hvori de kan lære,” siger direktøren. 

Direkte adgang til kompetencer

For VIA University College åbner EON Realitys indtog i Viborg også helt nye perspektiver. VIA har etableret en såkaldt uddannelsesstation i byen, og det har afgørende betydning, at de studerende kan komme til at arbejde så tæt sammen med en førende virksomhed som EON, fastslår rektor Harald Mikkelsen:

”Når en virksomhed som EON Reality kommer til os for at invitere til et tæt samarbejde, åbner der sig en verden af muligheder for vores studerende. Helt overordnet er VIAs mission at uddanne de dimittender, som virksomhederne har brug for, og jo tættere et samspil vi kan skabe mellem vores uddannelser og virksomhederne, jo bedre er det,” siger han. 

Også VIBORGegnens Erhvervsråd glæder sig over, at EON Reality nu er klar til at trække i arbejdstøjet for alvor. Ifølge erhvervsdirektør Henrik Hansen forstærker både EON Reality og Apples etableringer i Viborg billedet af, at internationale virksomheder finder Viborg og områdets styrkepositioner relevante at investere i. 

”At der samtidig er tale om en virksomhed, der arbejder inden for et af de mest aktuelle teknologiområder i form af virtual og augmented reality, gør det kun endnu bedre. Vi håber, at tilstedeværelsen af EON Reality vil give vores lokale erhvervsliv direkte adgang til at implementere de nye teknologier inden for både byggeri, industri, sundhed, de kreative fag og en lang række andre brancher, hvor teknologien kan skabe nye perspektiver,” siger han.

Med åbningen af afdelingen i Viborg har EON Reality udviklingsafdelinger i 23 lande overalt i verden. 

 

For yderligere information kontakt: 

Michael Lundorff-Hansen, direktør EON Denmark
E: lundorff@eonreality.com
T: 40 93 27 10

Anders Holm, erhvervs- og udviklingschef, Viborg Kommune
E: andh@viborg.dk
T: 87 87 86 00

Vivian A. Voldgaard, journalist VIA University College
E: viav@via.dk
T: 87 55 14 36

Henrik Hansen, direktør VIBORGegnens Erhvervsråd
E: hhansen@ver.dk
T: 40 13 44 74