6.171 nye studerende får plads hos VIA

VIA University College Campus
VIA University College har i år optaget 6.171 nye studerende. Det er 2,3 procent flere end i fjor og det største optag i VIA de seneste seks år. Foto: Arkiv
VIA har i år oprettet 200 ekstra studiepladser og øget optaget af nye studerende med 2,3 procent i forhold til sidste år. Blandt andet kan flere af VIAs ingeniøruddannelser notere et markant øget optag, ligesom der er taget flere studerende ind på uddannelserne til eksempelvis sygeplejerske, bioanalytiker, lærer og designteknolog. På en række studier er der stadig ledige pladser at søge.

VIA University College har i år optaget 6.171 nye studerende. Det er 2,3 procent flere end i fjor og det største optag i VIA de seneste seks år.

Det øgede optag på professionsbacheloruddannelserne i Midtjylland hænger sammen med, at VIA netop har oprettet 203 ekstra studiepladser – fordelt på såvel velfærdsuddannelser som privatrettede uddannelser.

De ekstra studiepladser er skabt på grund af situationen med coronavirus, hvor der har været et politisk ønske til uddannelsesinstitutionerne om at tage flere studerende ind, fordi de unge ikke pt. har samme muligheder som normalt for at bruge sabbatår på eksempelvis udlandsrejser og for at få arbejde.

Det er specifikt uddannelser med lav ledighed, der har øget antallet af studiepladser – blandt andet VIAs uddannelser til sygeplejerske, pædagog, bioanalytiker, bygningskonstruktør, eksportingeniør, softwareingeniør, designteknolog samt kort- og landmålingstekniker.

 

Succes for ny uddannelsesstation og ingeniøruddannelser

 ”Vi er i VIA godt tilfredse med årets optag af nye studerende. Blandt andet glæder vi os over, at vores helt nye uddannelsesstation for sygeplejerskeuddannelsen, som slår dørene op i Herning til september, har fået alle 40 studiepladser fyldt op allerede,” fremhæver prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser.

Hun ser det desuden som glædeligt, at der igen i år er en stigning i optaget på flere af VIAs ingeniøruddannelser i Horsens, Holstebro og Aarhus og henviser til, at mange virksomheder efterspørger ingeniøruddannede.

Fremgangen i år kommer oveni et øget optag på VIAs ingeniøruddannelser på 22 procent i fjor. 

Der er stadig attraktive studiepladser at søge

Selvom der er fyldt helt op på en væsentlig del af VIAs uddannelser, er der også en række studier, der stadig har ledige pladser. De ledige studiepladser kan eksempelvis søges af unge, der har fået afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang, og af unge, der ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen.

”Vi forventer ud fra tidligere års erfaringer et efteroptag frem til studiestart omkring 1. september på henved 500 ekstra studerende. Studievejlederne i VIA sidder parate til at behandle de ansøgninger, der kommer ind til de ledige studiepladser henover de kommende uger. Man er også velkommen til at ringe til vores studievejledere for at få gode råd og svar på spørgsmål,” siger Gitte Sommer Harrits.

Hun opfordrer kraftigt unge, der har fået afslag fra deres drømmestudie, til at tænke i nye baner.

”Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at overveje andre studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne afsted hurtigst muligt,” lyder det fra Gitte Sommer Harrits.

 

Fokus på god og social studiestart trods corona

 Gitte Sommer Harrits understreger, at VIAs nye studerende nok skal få en god studiestart trods situationen med coronavirus.

”I VIA overholder vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer i forhold til corona og gør en målrettet indsats for at minimere risikoen for smittespredning. Men samtidig er vi meget optagede af at give de kommende førstesemesterstuderende en studiestart, hvor de mødes på campus, og som bliver både sjov og social,” betoner VIAs prorektor.

Ansøgerne til de videregående uddannelser havde fra midnatstid mellem den 27. og 28. juli mulighed for at logge sig ind og se, om de havde fået tilbudt en studieplads. Og ansøgerne skal inden for fem dage bekræfte, om de takker ja til den studieplads, de har fået tilbudt.

De uddannelser hos VIA, der i år har krævet det højeste karaktergennemsnit for at komme gennem nøglehullet, er alle placeret i Aarhus og er: Uddannelsen til bandagist/ortopædingeniør (9,1), fysioterapeutuddannelsen (9,1) samt uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed (9,0).

Yderligere oplysninger fås hos:

 Gitte Sommer Harrits, prorektor i VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 18 76. E-mail: gish@via.dk

 Kiri Kesby, journalist i VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 14 61. E-mail: kike@via.dk

Se listen over de ledige studiepladser i VIA her.

 

Fakta om VIA University College

  • VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.

  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.
  • VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, sygeplejerske, lærer, pædagog, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.

  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.

  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.

     

  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk